Semmering – varázslatos látvány - körút

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

8,21 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: könnyű
 • Útvonal: 8,21 km
 • Emelkedő 349 Hm
 • Lejtés: 308 Hm
 • Időtartam: 2:50 h
 • Legalacsonyabb pont: 862 m
 • Legmagasabb pont: 1.041 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Család- és gyerekbarát
 • Kulturális/történelmi értékek

Részletek: Semmering – varázslatos látvány - körút

Rövid leírás

Az útvonal a legszebb kilátópontokhoz vezet a Wolfsbergkogelen, a Bahnwanderweg túraút mentén. A 20 schilinges, és a Doppelreiteraussichtswarte kilátókból lenyűgöző látványt nyújt a világörökség részét képző Semmering vasút. Vissza a pályaudvarhoz a Semlitsch szoborpark és történelmi villák mellett jutunk el. Az ott található múzeum, a Hochstraßenmuseum, betekintést nyújt a mai semmeringi látkép kialakításába.

 

FIGYELEM! Havazás esetén ez az útvonal csak részben takarított, helyenként csúszásveszély léphet fel. Csak saját felelősségre használható! Ügyeljen a megfelelő felszerelésre, mint pl. zárt és stabil cipő, túrabot, vízálló öltözék, sapka, stb. Télen is fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot! Ügyeljen a korai szürkületre és a túratervezés során legyen különösen körültekintő!    

Leírás

A hágótól a Hochstraße utcán a Hotel Panhans mellett haladunk a Pfarrkirche zur Heiligen Familie-ig, vagyis a Szent Család plébániatemplomig és a plébánia villáig. Majd leereszkedünk a pályaudvarig és kelet felé a sínek mentén egy aluljárón keresztül tovább megyünk a Wolfbergskogel megállóig. Innen rövid emelkedő vezet az egykori Kurhausig és a Doppelreiteraussichtswarte és a "20 Schilling Blick" kilátókig. A látvány a Semmering vasútra, az Adlitzgraben és a Keleti-Alpok legnagyobb emelkedőire, a Raxra és a Schneebergre, egyszerűen magával ragad mindenkit. Az út eleje erdőben, a Wolsbergkogel-hegy vasúti alagútja felett halad tovább az Adlitzgrabenben a Fleischmann hídig, majd hegymenetben balra tovább a golfpályáig és a Südbahnhotelig. Innen már egyenesen visszaérünk a hágóhoz.

A túra kiinduló pontja

Semmering hágó

A túra végállomása

Semmering hágó

Utak leírása Semmering – varázslatos látvány - körút

A hágótól indulva a Hochstraße utca mentén Panhans hotelig és tovább a plébániatemplomig. Majd leereszkedünk a semmeringi pályaudvarig. Itt megtekintető egy tájékoztató kiállítás a világörökség részét képző Semmering vasút építéséről és további információkat is kaphatunk. A Banwanderweg turistaútjelzést követjük a Wolfsbergkogelen található kilátópontokig. Majd balra letérünk a Bahnwanderwegről, ahol a kis focipálya felett tovább vezet az út a Semlitsch szoborparkig. Innen egy meredek emelkedő visz fel a Leidenfrost villáig. A Friedrich Schüler utcán tovább haladunk az egykori Südbahnhotelig, a Hochstraße utca találkozásáig. Elhaladunk a Panorámahotel Wagner és a plébániatemplom mellett és visszaérünk a hágóhoz.

Érkezés

Bécsből autóval az A2-es autópályán Seebenstein csomópontig, majd tovább az S6-on Maria Schutz/Semmering lehajtóig. Az L 4168 sz. úton jutunk el  Semmering településére és a hágóhoz is.

Parkolás

Nyilvános parkolóhelyek a hágónál találhatóak.

Vonattal Bécsen keresztül lehet eljutni.

Információ: www.oebb.at 

További információk / linkek

Bécsi Alpok, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Semmering turistainformáció, www.semmering.at, +43 / 2664 / 20025

Információs anyag igényelhető.

Felszerelés

Ügyeljenek az időjárásnak megfelelő öltözékre, az eső és a nap elleni védelemre. Elegendő folyadékot vigyenek magukkal.

Biztonsági előírások

Az út burkolt és téli körülmények között is jól járható. Vészhelyzet esetén hívja a hegyimentőket a 140-es telefonszámon.

Térkép ajánlások

Térkép a semmeringi Tourinform irodában, szálláshelyeken és a pályaudvaron is beszerezhető.

A szerző tippjei

A település történelméről és a világörökség részét képző Semmering vasút történetéről sok tematikus tábla tájékoztat a Hochstraßen múzeumban.

További túrák a kiindulási pont körül