St.Corona hangyaösvény

Gyalogtúra Orthof fogadó-tól

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

2,51 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: könnyű
 • Útvonal: 2,51 km
 • Emelkedő 180 Hm
 • Lejtés: 180 Hm
 • Időtartam: 1:00 h
 • Legalacsonyabb pont: 1.010 m
 • Legmagasabb pont: 1.158 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • mit Bahn und Bus erreichbar
 • Család- és gyerekbarát

Részletek: St.Corona hangyaösvény

Rövid leírás

Túrázzunk az erdő királynőjének nyomában! A Coronas Ameisenpfad St. Corona am Wechselben felfedezőutat kínál családok, gyerekek és iskolai osztályok számára.

Leírás

„Az erdő királynőjének a nyomában“ vezet el az új élménytúra St. Coronában 15 játékosan oktató állomásra. A gyerekek mindent megtudhatnak az erdő apró, de igen fontos lakóinak életéről, feladatairól. A hangyát joggal nevezik az erdő királynőjének, hiszen saját testsúlyának a sokszorosát cipeli el hosszú távon is, tornyokat és alagutakat épít, s eközben tisztán tartja az erdőket és a mezőket. Az élménytúra 2,5 kilométer hosszú a Kampsteinon, tökéletes program családok és gyerekek számára. A legmagasabb ponton, a Speicher-Teichnál nyugágyak és padok kínálnak lehetőséget a pihenésre.

A túra kiinduló- és célpontja az Orthof fogadó. Innen indul az új nyári bobpálya, az „Alpine Coaster“, ami az egész család számára izgalmas élményeket kínál. A túrázás vagy bobozás után az Orthof fogadóban gyűjthetünk erőt mindenféle kiadós vagy éppen édes ínyencségekkel.

A túra kiinduló pontja

Orthof fogadó

A túra végállomása

Orthof fogadó

Utak leírása St.Corona hangyaösvény

Az Orthof fogadónál találunk egy útmutatót. Innen indulunk az út mentén fölfelé, jobbra, az erdő szélén az élményútvonal táblája köszönt minket. Itt kezdődik a körút, amit különféle irányokból lehet bejárni. Először balra tartunk, átmegyünk az erdőn. Az „Ameisen Reich“ nevű állomásnál balra fordulunk, és hamarosan elérjük a következő állomást. Ezután körülbelül 100 métert megyünk jobbra föl az utcán. Jobbra, az erdő szélén találjuk az újabb állomást. Ezután visszatérünk az erdőbe, jobbra tartunk, így érünk el megint egy állomást. Az „Arbeiten“ nevezetű állomás után balra fordulunk, el a következő állomás mellett, végigmegyünk az erdei úton, míg elérjük a „Sauberkeit“ állomást. itt visszafordulunk jobbra, hogy visszatérhessünk az útra. Balra forulunk, kicsit követjük az utat, majd balra befordulunk az erdőbe. Egy újabb állomás mellett elhaladva másik úthoz érünk. Először balra, majd jobbra fordulva megérkezünk az egykori felvonó-állomáshoz a Speicherteichnál. Az út innen a pihenőhelyekhez vezet. Végül négy állomás mellett elhaladva, egyenesen visszatérünk az Orhof fogadóhoz.

Érkezés

Bécsből: A2 autópálya, Edlitz/Aspang kijárat (69), tovább a B54-en, Kirchberg am Wechsel, St. Corona am Wechsel és Unterberg településeken át az Orthof fogadóig.

Grazból: A2 autópálya, Aspang Markt kijárat (81), tovább a B54-en Aspang Markton és Unterbergen át az Orthof fogadóig.

Bruck/Murból: S6 a Semmering kijáratig, innen Gloggnitz, Kirchberg am Wechsel, St. Corona am Wechsel és Unterberg településeken át az Orthof fogadóig.

Parkolás

Az Orthof fogadónál parkolóhelyek állnak rendelkezésre.

Vonattal Spang állomásig onnan a Retter Linien 1762-es buszával Kirchberg am Wechsel felé az Unterberg GH Fahrner megállóig, innen körülbelül egy kilométer gyalog az Orthof fogadóig.

A Retter Linien 1762-es buszával Aspang Markt irányába az Unterberg GH Fahrner megállóig, innen körülbelül egy kilométer gyalog az Orthof fogadóig.

További információk: www.oebb.at, www.vor.at és www.retter-linien.at/fahrplaene

További információk / linkek

Bécsi Alpok, www.wieneralpen.at

St. Corona, www.familienarena.at

Felszerelés

Vigyen magával mindig megfelelő térképet. Vegyen fel túrázásra alkalmas cipőt (túracipőt vagy túrabakancsot), védekezzen a napsütés és az eső ellen, vigyen magával vizet és némi harapnivalót. Vigye magával mobiltelefonját, és mentse el benne a hegyimentők segélyhívószámát: 140

Biztonsági előírások

Legyen szép élmény a túrája a Bécsi Alpokban, ezért ügyeljen a következőkre:

Előkészületek

Az útvonal kiválasztásánál bizonyosodjon meg arról, hogy kellő tapasztalatokkal rendelkezik és az megfelel erőnléti állapotának. Figyeljen az időjárásjelentésre. Az időjárás meglepően gyorsan változhat meg a hegyekben. Legyen mindig ennek megfelelő a felszerelése (például esőkabát).

 

 

Ellenőrizze, hogy az Ön által meglátogatni kívánt hütték és uzsonnázóhelyek nyitvatartanak-e. Informáljon valakit az Ön által választott útvonalról és tervezett visszatéréséről, mielőtt útnak indulna.

Térkép ajánlások

freytag&berndt WK422

A szerző tippjei

Túrája után töltsön el egy éjszakát a Wechsel-régióban. St. Coronában,  közvetlenül az Ameisenpfad és az Alpin Coaster melletti Gasthof-Pension Ödenhofban online azonnal foglalhat szobát.

További túrák a kiindulási pont körül