Triesting-Gölsental-kerékpárút

A legjobb kerékpárutak Schönau an der Triesting-tól Traisen-ig

Teljes képernyő
Magasságprofil

62,61 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: közepes
 • Útvonal: 62,61 km
 • Emelkedő 506 Hm
 • Lejtés: 417 Hm
 • Időtartam: 4:26 h
 • Legalacsonyabb pont: 259 m
 • Legmagasabb pont: 701 m
Tulajdonságok
 • Szakaszosan teljesíthető túra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Kulturális/történelmi értékek

Részletek: Triesting-Gölsental-kerékpárút

Rövid leírás

A 60 kilométer hosszú Triesting-Gölsental-kerékpárút Alsó-Ausztria egyik top kerékpárútja, mely tulajdonképpen a Termál- és a Traisental-kerékpárutakat köti össze.

Leírás

Ezen a kerékpárúton tekerni olyan, mintha egy utazáson vennénk részt változatos tájakon. Az utat folyók morajlása követi. A Bécsi Erdő déli részétől, Leobersdorftól indulva a szakasz elején sík vidéken Hirtenberg, Berndorf és Pottenstein települések érintésével vezet az út. Aztán a folyó folyásirányával ellentétes irányában halad át a kerékpárút már alpesinek tűnő vidéken Weissenbach, Altenmarkt, Kaumberg és Hainfeld településeken St. Veit an der Gölsenig. Traisen településénél csatlakozik az út a Traisental-kerékpárúthoz. Aki ebben az irányban kerékpározik és először a Triesting, majd a Gölsen folyókat követi, az a régi „Via Sacra” zarándokúton halad Bécsből Mariazell felé. A Triestingtal-kerékpárútról a Gerichtsberg nevű hegyi átjárón térhetünk át a Gölsental-kerékpárútra, ahol kicsit több mint 200 szintkülönbséget kell leküzdeni. „Sportos élmények, kulturális felfedezések, hűvös frissítő” A sportosabb kerékpárutakat kedvelők főleg Altenmarkt környékén találnak kihívást maguknak, ahol több mountainbike szakasz is található. Útközben kulturális kincsek is felfedezhetünk, mint pl. Araburg várroma vagy a Klein-Mariazell Bazilika. Számos idilli helyszín biztosít hűvös frissítőt, melyek pihenésre hívnak a Triesting vagy a Gölsen folyók partján.

A kerékpárút jellemzői: a folyó folyásirányával ellentétes irányban (Kaumbergtől Leobersdorfig) egy családbarát egynapos kirándulás helyszíne lehet. Tanács többnapos kiránduláshoz: Akik először a Triesting, majd a Gölsen folyót követik, azok a régi „Via Sacra” zarándokúton tekernek, mely Bécsből Mariazellig tart. Útközben több mint 200m szintkülönbséget kell legyőzni.

A túra kiinduló pontja

Schönau an der Triesting

A túra végállomása

Traisen

További információk / linkek

Inhaltlich Verantwortlicher
Wienerwald Tourismus GmbH
Letzte Aktualisierung: 30.06.2020

Triesting-Gölsental-kerékpárút prospektusok & infrmációk

Wienerwald Tourismus GmbH Hauptplatz 11, A-3002 Purkersdorf Tel. +43 2231 621 7620, Fax 655 10 office@wienerwald.info www.triesting-goelsentalradweg.at

A szerző tippjei

Besuchen Sie die umfassend informierende Website zum Triesting-Gölsen-Talradweg unter Triesting - Gölsentalradweg
Die Seite gibt aktuelle Informationen über den Routenverlauf, über Radfreundliche Betriebe entlang der Strecke und hält Urlaubstipps bereit. 

További túrák a kiindulási pont körül