Arnulf Rainer Múzeum

A Baden bei Wienben található Arnulf Rainer múzeumban egy építészeti remekmű és a világhírű kortárs művész munkásságának összjátéka valósul meg.

A női fürdő egykoron az első fürdőház volt a téren. Napjainkban a badeni festő, Arnulf Rainer művei tekinthetők meg itt: 10 éve nyitott meg a múzeum, melyet technikai és esztétikai szempontból rendkívül magas szinten újítottak fel. Célja, hogy egy széleskörű közönség számára nyújtson betekintést Rainer munkásságába.

Kortárs művészet a női fürdőben

Arnulf Rainer kérésének eleget téve a múzeum számos műfajnak helyet ad: Saját, kortárs munkáit újra és újra más művészektől származó alkotások egészítik ki. Az Arnulf Rainer múzeum az osztrák kortárs művészet fontos központja, ahol sokszínű rendezvények tarkítják a kínálatot az irodalomtól a zenén át a különböző fellépésekig, előadásokig és művészeti eseményekig. Speciális tematikus vezetések keretein belül nemcsak az aktuális kiállítást, hanem az épületet is megtekinthetjük. Tippünk: csodás vezetés gyerekeknek és tiniknek este Lucy Electric figurájával!

„REVUE“ – 90 éves Arnulf Rainer, 10 éves a múzeum

A kiállítás majd nyolc évtized munkásságát vonultatja fel. Bemutatja a késő 1940-es évek szürreális rajzait, valamint az 1950-es évek centrális és vertikális alkotásit, ill. egyszínű műveit. Szintén megtekinthetjük a „Face Farces”, a „Body Poses“, a „Frauensprache“ és a „Kunst über Kunst“ sorozatokat, valamint a kéz és ujjak gesztusait ábrázoló műveket az 1960-as évekből. Az 1980-as években a művész természettudományi és anatómiai tanulmányokat festett be, melyek csakúgy a kiállítás részét képzik, mint az 1990-es évek kozmosz- és fátyolképei. Rainer legújabb művei zárják a tárlatot, melyek 2000 után készültek. A kiállítás 2020. április 13-ig tekinthető meg.