Az élet napos oldalán

Az alsó-ausztriai Kertek nyara rendezvénysorozaton hatvan kertben csodálhatjuk meg a megművelt természet csodás világát.

A barokk kastélyparkok színpompája, az angol parkok csendes emelkedettsége, a fűszerkertek bódító illatvilága, a zümmögő sürgölődés a tavak mellett: Alsó- Ausztria kertjei nyári boldogságot ígérnek.

A legkedveltebb kertek némelyike speciális nyári ajánlatokkal kényezteti látogatóit: az „Alsó-ausztriai kertek nyara“ során júniustól augusztusig hatvan kert, szálloda, fogadó és hagyományos borozó (Heuriger) hívogatja a látogatókat felfedezőútra a zöldbe. Spirituális kolostorkertek, pompás kastélykertek, ínycsiklandó zöldségeskertek és modern élménykertek várnak felfedezésre, miközben a  Wirtshauskultur és a Top-Heurigen kiválasztott partnerei gondoskodnak arról, hogy az asztalokra friss kerti termékek kerüljenek. A „Kertek nyarát” a Genießerzimmer-Gastgeber ajánlatai egészítik ki individuális nyaralássá.

Teliholdas éjszakák
Az alsó-ausztriai zöld nyár csúcspontjai a teliholdas éjszakák (Gartensommer-Vollmondnächte), melyek alkalmával a kertek ünnepére kerül sor. Július 2-án és 31-én, valamint augusztus 29-én a látogatók romantikus, holdfényes estét élhetnek át a kertoázisok szabad ege alatt. Teliholdas bemutató, grillezés, koncert vagy mozi: mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő programot.

Living Plants
A „Kertek nyara” egészen új, exkluzív programot is kínál: „Living Plants – Bewegende Pflanzengeschichten“. Művészek összesen harminchat alkalommal öltenek magukra különféle jelmezeket, hogy szerepjátékok keretében mutassák be a helyi növények különlegességét. Élvezze a kertek világát, élje át a zene, a tánc és pantomim különleges performanszát.