Kellergasse Galgenberg Winter, © Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst

Császári kulinárium: Vendégségben a Bécsi Erdőben

Hangulatos, felséges, kedélyes: Testet-lelket melengető élményekkel várja vendégeit a régió télen.

… Egyre inkább közeleg a karácsony! A karácsonyra készülő Bécsi Erdő megkapó hangulatával kiválóan alkalmas egy stresszmentes adventi hétvége eltöltésére. Séta a badeni adventi vásárban, betérés a kávéházba, vásárfiának való édességek… De kocsikázhatunk is egyet, mint dédanyáink idejében: Fedezze fel velünk a téli Badent!

Megérkezés: karácsony előtti pihenés

Badenben, a császárvárosban kézenfekvő, hogy kastélyban éjszakázzunk. A téli ruhába öltözött Doblhoff-park közvetlen szomszédságában a Monarchia hangulatát idéző Hotel Schloss Weikersdorf Residenz & Spa szálloda várja vendégeit igényes szobákkal, 1.000 m²-es fürdőrészleggel és a szállodához tartozó, ínyenc Rosenkavalier (Rózsalovag) étteremmel! Valamivel városiasabb a hangulata a Congress Casino Baden kaszinóval szemben található At the park Hotel szállodának. Javaslatunk: Tekintse meg a vinotékát, ahol a Bécsi Erdő termálrégió borai kaphatók! Estére ajánljuk, hogy foglaljon asztalt a nagy múltú Gasthof Martinek étteremben, ahol érdemes kipróbálni a sörös sertéssültet burgonyagombóccal és meleg káposztasalátával! Vacsora után a pihenőparkon keresztül végigsétálhatunk a badeni adventi vásáron, majd a történelmi belváros gyalogos övezetében, élvezve a hely egészen különleges hangulatát. Kezünket egy csésze gőzölgő forralt borral melengetve ne mulasszuk el megkóstolni a standoknál kínált, csábító édességeket, például a vaníliás kiflit és a házi készítésű aprósüteményeket. Mindezek után a szálloda saját szaunájában zárhatjuk az estét.

Különleges élmény: üvegvarázs

Másnap a komótosan elköltött, bőséges reggeli után Weigelsdorfba vesszük utunkat, ahol az „Üvegvár“ elnevezésű üvegmúzeumot (Glasmuseum „Gläserne Burg“) tekintjük meg a Kuchlerhaus-ban: Az épület kívülről cifra palota, belül pedig az üvegműves mesterség történetével, szépségeivel ismerkedhetünk. Feltétlenül érdemes megnézni az üvegfúvó bemutatót, valamint az üzletet, ahol egyedi készítésű karácsonyfadíszekre is bukkanhatunk! Kipróbálná, hogyan utaztak eleink a Monarchia idején? Akkor foglaljon időpontot egy stílszerű kocsikázásra a közelben fekvő, boráról híres Gumpoldskirchenben. A (remélhetőleg!) téli tájban tett utazás után térjen vissza Badenbe, fogyasszon el egy pohár cirfandlit (Zierfandler) és egy jó hidegtálas uzsonnát a Heurigenwirt Zierer borozóban!

Elutazás előtt: Ínyenc kultúra

Vasárnap a badeni múzeumokat érdemes megtekinteni, különösen Arnulf Rainer alkotásait, amelyek egyébként az egykori női fürdőben leltek otthonra. Keressük fel a császárház és a Beethoven-ház időszaki kiállításait is. A délelőtti programot az At the Park hotelben elköltött ebéd teszi teljessé. Ha még van időnk, látogassunk el ismét a gyalogos övezetbe! Az ódon, festői Schlossergasse utcában, a Café Ullmann kávézóban még mindig őrzik a régimódi, vasárnap délutáni kávézás hagyományát. Kóstolja meg a finom tejeskávét (Melange) és a kitűnő csokis gesztenyét! A badeni téli utazás emlékeként pedig feltétlenül vigyen haza egy zacskó valódi badeni kávébonbont („Echte Badener Kaffeebonbons“)! S ha még mindig nem volna elég a nassolásból, tegyünk kitérőt a kottingbrunni vízi kastély adventi vásárába és keressük fel Anni-K standját, aki kizárólag réges-régi receptek alapján, helyi alapanyagokból, kézzel készíti mézeskalács-angyalkáit és mikulásait – ami a kitűnő ízekben is megmutatkozik!

További ajánlataink utazása idejére

Térkép