Donau-Auen Nemzeti Park

A Donau-Auen Nemzeti Park kapuja a schlossORTH parkcentrum

A Donau-Auen Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó nagy beépítetlen folyami-ligetes táját védi. Az Orth-kastélyban helyet kapó látogatócentrumban a lehető legjobban ismerhetjük meg a dunai ligetek elbűvölő világát.

A Bécs és Pozsony közötti dunai ligetek 1996 óta különleges védelem alatt állnak, nemzeti parkká nyilvánították őket. A szabadon folyó Duna áradásából és apadásából adódóan kialakult különféle élőhelyek az állat- és növényvilág számos különlegességének adnak otthont. A Duna-ligetek szépségét a parkőrök által vezetett túrákon éppúgy meg lehet ismerni, mint az Orth-kastélyban, ami a nemzeti park látogatóközpontjaként szolgál.

A liget kapuja
A Duna-ligetek szépségét a parkőrök által vezetett túrákon éppúgy meg lehet ismerni, mint az Orth-kastélyban, ami a nemzeti park látogatóközpontjaként szolgál. A központ DonAUräume címet viselő multimédiás, interaktív kiállítása bemutatja a ligetek világának vad titokzatosságát, így csinálva kedvet a természettel való találkozáshoz. Megismerhetjük a dunai ligetek keletkezéstörténetét és mai állapotát, de rejtett kincsekre is bukkanhatunk.

Sziget a Dunán
A Schlossinsel a nemzeti park központjának szabad területe, a ligetek állatainak és növényeinek élőhelyeit mutatja be. A kicsi és nagy látogatók egyaránt különösen kedvelik az itt található európai mocsári teknőcöt, a különféle kígyófajtákat és a mókás ürgéket. A Schlossinsel szívében lévő víz alatti megfigyelőhely egyedülálló bepillantást nyújt a vízi világba, mintha csak búvárként merülnénk egyet: számos hal nyüzsög az üvegfal előtt. A gyerekek számára számos lehetőség nyílik a játékra és hancúrozásra, de a szigeten idilli megfigyelőhelyeket és pihenőket is kiépítettek.

  • A Donau-Auen Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó nagy beépítetlen folyami táját védi
  • A schlossORTH parkcentrum a hagyományostól eltérő módon mutatja be a dunai ligetek elbűvölő világát
  • DonAuräume-kiállítás
  • Ausztriában egyedülálló vízalatti megfigyelőhely
  • Számos rendezvény, családi ünnep és vezetés
  • Nemzeti park-shop és Schloss-kávézó

Donau-Auen Nemzeti Park