Élmények vízen, földön, levegőben

Hegyi és vízparti akadálymentes kirándulócélpontok az egész családnak – az EIBL Jet szánkópályától a Schneeberg-vasúton és hajókiránduláson át egészen a termálfürdőkig

Akadálymentes kirándulások a száguldástól a pihentető kikapcsolódásig – hegyoldalban, szédítő magasságban vagy a vízen ringatózva: Az Alsó-Ausztriai kirándulóhelyek a három őselem - föld, víz és levegő - kínálta lehetőségekkel várják a gyermek és felnőtt látogatókat egyaránt.

A  bármely időjárás esetén használható türnitzi EIBL Jet szánkópálya akadálymentesen közelíthetjük meg. A száguldó pálya rétek és legelők alkotta idilli tájon terül el. Garantáltan jól fogja magát érezni szánkózás közben ugyanúgy, mint a természeti környezet nyugalmas zöldjében.

A hegy tetejére a Schneeberg-vasúttal.juthatunk fel. A Baumgartner köztes megállóhelyen érdemes megkóstolni a híres schneebergi buktát lekvárral, ami évtizedek óta a legkedveltebb tízórai az utasok körében. Innét egészen a Hochschneeberg végállomásig folytatjuk utazásunkat, amely a maga 1.797 méteres tengerszint feletti magasságával Ausztria legmagasabban fekvő vasútállomása. Szintén akadálymentesen használható a Rax-kötélpálya. A Rax-fennsíkra érkezve a csodálatos panorámának köszönhetően ráláthatunk a hegy „nagy testvérére”, a Schneebergre.

Akadálymentesen ismerkedhetünk a vízi világgal is: A Brandner hajózási vállalkozás élvezetes folyómenti utazásra invitál. A sétahajóval, melynek fedélzetén kiváló étterem működik, a szép kék Dunán haladva fedezhetjük fel a Wachau tájait. A közkedvelt akadálymentesített kirándulóhelyként ismert badeni Római Fürdő pedig igazi fürdőélményt kínál lubickolással és víz alá merüléssel.