Bepillantás a Traisental természeti szépségeibe és konyhájába

Ha azon tűnődünk, mi tetszik jobban: a mesés táj vagy a finom pohár bor, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy a Traisentalban járunk.

„Csak friss árut az asztalra!” – ez lehetne a BORŐSZ mottója a Traisental vidékén. Nekünk leginkább a felejthetetlen panoráma és kiváló kulináris élmények párosítása tetszett. Hogy pontosan miért, azt alább eláruljuk Önöknek.

Ízek kavalkádja a Traisentalban: gasztronómiai ötleteink
A traisentali BORŐSZ egyet jelent a legmagasabb színvonalú élvezetekkel. Példának okáért a Nibelungenhof vendégfogadóban, ahol a Rainer Melichar mesterszakács által tökéletesített eltevési technikával készült, természetes gyümölcsleveket kóstolhatunk. A saját készítésű titkos hozzávalóknak köszönhetően rendkívül intenzív ízűek az ételei, bármiféle ízfokozót használata nélkül. Vidéki jellegű, de cseppet sem kevésbé ízletes fogásokat tálaltak fel a Gasthof zum Jägerwirt étteremben. A családi üzemeltetésű vendéglő az árterek vadjaiból készített ételeket kínál finom BORŐSZI menü gyanánt. Ezen kívül két kiemelkedően jó helyi jellegű borozót (Heuriger) is ajánlunk Önöknek: finom tészta- és kenyérfélék, friss hal és óriási borválaszték várja a vendégeket a Winzerhof Erber pincészet idilli belső udvarán, míg a Weinbau und Heuriger Dam borászat és borozó saját termelésű kiváló borokkal és páratlan minőségű friss húsokkal áll a minőségi borkultúra kedvelőinek rendelkezésére.

Feltétlenül kóstolja meg: termelői ajánlataink
Mindig a saját készítésű a legfinomabb. E mondás igazságát igen ékesen bizonyítják a traisentali termelők, példának okáért a Weingut Huber szőlészet. Pompás ízű alkoholmentes gyümölcslé kapható a Säfte Preiß gyümölcslétermelőnél, ahol a jó érett, kézzel szüretelt gyümölcsök körültekintő feldolgozásának köszönhetően nagyszerű ízélményben lehet részünk. Aki a bor koncentrált erejével szeretne megismerkedni, annak a Gebiets-Vinothek Traismauer regionális vinotékát ajánljuk, ahol előzetes bejelentkezés esetén kommentált borkóstolókat tartanak. Egyszerre romantikus, finom, királyi és mégis modern: e jelzőkkel jellemezhetnénk leginkább a Schloss Walpersdorf kastélyt, ahol a kastélykoncertek mellett sörfőzde, Gastro-Betrieb Balthasar vendéglátóhely, csemegebolt és Lederleitner HOME lakberendezési üzlet is található. Feltétlenül megéri betérni út közben!

Speciálisan BORŐSZ: „titkos tippkeink”
A wagrami Schöller borászcsalád szőlőjében elköltött piknik  során felejthetetlen élményekkel gazdagodunk a gyönyörű dunai kilátás és a táj felfedezése révén. A házigazda válogatott finomságokat: szalonnát, sertéssültet, különböző szendvicskrémeket és természetesen bort, ill. szőlőlevet csomagol piknikkosarunkba. A borkóstoló után jól esik az éjszakai pihenés. Szálláshelyként ezért az idilli belső udvarral rendelkező Renaissancehof Kerschner reneszánsz kúriát ajánljuk, ahova bármikor szívesen visszatérnénk, hogy ismét élvezhessük a hely kedélyességét, nagyvonalú kényelmét.

Ajánlatok és tippek:

Térkép