Gyümölcsök a parasztkertben

Natúrkertek és kultúrnövények Alsó-Ausztriában: kirándulás Schilternbe, az Arche Noah kertjébe, Niedersulzba, a múzeumfaluba és a weinvierteli parasztkertekbe

Régi növények tradicionális termesztése: Alsó-Ausztria látványkertjeiben az órákat még mindig az évszakhoz, a talajhoz és az időjáráshoz igazítják. A kirándulás során idilli gyümölcsösökbe és színes zöldségeskertekbe jutunk el.

Paraszti zöldség-és gyümölcstermesztés akárcsak régen? Régi fajták modern termesztése? A Wald- és a Weinviertel parasztkertjeiben nyugodtan nézelődhet. Az ötleteket és a magokat haza is viheti magával.

Mezei ritkaságok és növénykultúra
Schilternben, a Noé bárkáján (Arche Noah) régi kultúrnövényeket termesztenek. A barokk látványkertben meggyőző a fajták sokasága. A shopban palántákkal, de ötletekkel is szolgálnak. Sokat tanulhatunk, ha ellátogatunk weinvierteli parasztkertbe is: a magánkézben lévő látványkertben a gyümölcsösök és zöldségeskertek természetes szépsége csodálható meg. Az eredeti présházban borászati hagyományok kelnek újra életre.

Időutazás a pasrasztudvarra
Virágzó előkertek, eldugott fűszerszigetek és ragyogó zöldséges ágyások: a niedersulzi múzeumfaluban sétálva a 18. és a korai 19. században érezhetjük magunkat. Nyolcvan parasztház, udvar és kápolna vár felfedezésre Alsó-Ausztria legnagyobb skanzenjében.