Hajó a láthatáron!

A Duna menti tájak legszebb oldalukat a hajóról nézve mutatják meg. Tipp: Hajózás Krems, Spitz és Melk között.

Amilyen sokféle a táj a Duna mentén, olyan sokfélék a lehetőségek is arra, hogy a nagy folyón utazzunk: a dereglyétől a luxus-kirándulóhajókon át a jet-katamaránokig.

Egy dunai kirándulás bizonyára az alsó-ausztriai nyaralás egyik csúcspontja lehet. Különösen a wachaui kultúrtáj tekinthető meg a legszebb oldaláról és a legkényelmesebben a folyó közepéről. Azonban a többi dunai régió vonzereje is kibontakozik a vízen tett látogatások során.

Kényelmesen a wachaui kultúrtájon, gyorsan a fővárosok között
Wachau területén áprilistól októberig járnak Krems, Spitz és Melk között a DDSG Blue Danube és a Brandner Schiffahrt hajótársaságok kirándulóhajói. Ezen felül a főszezonban az MS Stadt Wien lapátkerekes nosztalgia-gőzhajó minden vasárnap útnak indul Tullnból a wachaui kultúrtájra. Modern és gyors utazás Bécs és Pozsony között: A Vienna City-Linernek, amely egy jet meghajtású katamarán, minden irányban csak 1 óra 15 percre van szüksége.

Régimódi utazás a folyón
Akinek úgy tartja kedve, kényelmes-kedélyesen is utazhat. A Schiffmühle Orth/Donau pl. egy olyan sajkán kínál utazásokat, amely hű mása egy 1530-ban használt Dunai hajónak. A wachaui kultúrtájon lehetőség van a 10 méteres „Wachowia“ és „Hinterhaus“ dereglyékkel is utazni.