Guntramsdorf-Thallern vasútállomás

Vasúti pályaudvar

Leírás

A Guntramsdorf-Thallern vasútállomás az idilli szőlőhegyekre nyíló álomszerű kilátással fogadja vendégeit. A helyszínen mintegy 30 jármű számára kialakítottak egy Park & Ride létesítményt, valamint egy parkolót a kerékpárok számára. Az állomáson fedett ülőhelyek és modern információs rendszer is található.

Kapcsolatok

Guntramsdorf-Thallern állomás a déli vasúthálózaton helyezkedik el, ezért az ÖBB vonatainak megállóhelye a Spielfeld-Straß és a bécsi főpályaudvar irányába. Az S1, S3 és S4 gyorsvonatokhoz is közvetlen csatlakozás van.

A Südbahn vonalon kívül a vonatok Guntramsdorf község területén keresztül közlekednek az Aspangbahn és a Badner Bahhn vonalakon is. A Badner Bahn a 3 csatlakozó vonal közül a legnagyobb járatsűrűséggel rendelkezik a helyi személyszállítás tekintetében. A Südbahn vonatai sokkal kevesebb utast szolgálnak ki, és az Aspangbahn utasforgalmi adatai is hasonlóan alacsonyak.

Freigut Thallern

A Guntramsdorf-Thallern állomásról mindössze 5 perc alatt gyalogosan eljuthat a jól ismert Freigut Thallernhez. Ott, a borvidék vinotékájában a termálvidék legjobb borai várják, hogy megkóstolhassák, és természetesen hazavihessék. A kolostor vendégháza is a Freigut harmonikus hátterében található, és tökéletes helyszínt biztosít egy jó pohár borhoz, a tányérra kerülő regionális kulináris élvezetekkel.

Bécsből az Adriáig

A Bécsből az Adriáig vezető vasútvonal építésének ötlete 1829-re nyúlik vissza. Az eredeti fővonal, amely Bécsből Alsó-Ausztrián keresztül Stájerországon át a szlovén határig Spielfeld-Straß közelében, majd Ljubljanáig és Triesztig vezetett, ma már az egész osztrák határon és az Adriai-tengeren át húzódik.Az eredeti fővonal, amely Bécsből Alsó-Ausztrián keresztül Stájerországon át a szlovén államhatárig Spielfeld-Straß mellett Ljubljanáig és tovább Triesztig vezetett, ma az egykori Rudolf koronaherceg vasút szárnyvonalán húzódik, amely Karintián keresztül az olasz határhoz, Thörl-Maglernhez csatlakozik.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Bahnhof Guntramsdorf-Thallern

  2353 Gumpoldskirchen
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket