Ahol pohár nem marad szárazon: Császári ínyenctúra a Bécsi Erdőben

A Baden környéki ínyenctúra szép borokat, illatozó rózsákat kínál, és a látogatókat regionális ínyencségekkel csábítja a tavaszi zöldbe borult kerthelyiségekbe.

Borozókultúra, császárváros, és gourman fellegvár: A Bécsi Erdő fürdőrégió Baden városa körül jó ízléséről ismert. Míg a Wein im Park (Bor a parkban) rendezvény az ízlelőbimbókat csábítja el, addig a Rosariumban (rózsakertben) csábító illatok várnak, amelyek nem csak a fenséges éjjeli piknikek alkalmával ejtik rabul a látogatókat.

Bor a parkban, és más ínyenc élvezetek
Ennél romantikusabban és nagyobb élvezettel nem is lehet kóstolni a fürdőrégió 50 gazdájának borait: Egész évben nyitva áll a borkedvelők előtt: a Thallern vinotéka több mint 40 regionális borfajtával a történelmi hordós pincében. Itt elmerülhet a régió sokféleségében, és ideális esetben megkoronázhatja a napot egy pohár cirfandlival a Spaetrot-Gebeshuber birtokon Gumpoldskirchenben, ahol szintén kitűnő borok és Frau Gebeshuber ízletes regionális bio-fűszerei várják. Apropó evés: A Klostergasthof Thallernben mindenképpen kóstolják meg a rántott csirkét és a hatalmas krémest!

Történelmi és ínyenc ösvényeken
A kertészkedő Habsburgok keze nyoma a Badeni Rózsakertben is felfedezhető. Mielőtt egy romantikus-zenés pikniken vennénk részt a parkban telihold mellett, történelmi sétát tehetünk a Flamminggassen, ahol csodálatos szecessziós épületek sorakoznak egymás mellett. Ezután Herwig Gasser cukrászdájában kóstolhatják meg a legfinomabb édességeket – mi a Beethoven Pralinét ajánljuk! Szigorúan titkos tipp: Tegyen közben egy látogatást a fenséges Gaaden és Füllenberg Meiereiba és fogyasszon el a szabad ég alatt egy sonkás kenyeret erősítés gyanánt! Egyszerűen mennyei!

Ajánlatok és tippek:

Térkép