A jó ízlés fesztiválja: Ínyenctúra a Wachauban

Ínyenctúra a Wachaban nem csak csodálatos teraszos szőlőskertekbe visz el, hanem a legjobb szakácsokhoz is, akiket tavasszal különösen érdemes meglátogatni.

Március és Április a wachaui kultúrtáj és a látogatók ízlelő idegei felvirágoznak. Ekkor kerül ugyanis megrendezésre a GOURMET fesztivál, ahol nemzeti és nemzetközi sztárséfek találkoznak a régió legjobb borászaival. Hogy ízérzékelése hol fedezhet fel (nem csak ekkor) új élvezeteket, megtudhatja itt.

Ízek ünnepe: A wachaui GOURMET fesztivál

Amikor Kremsben az országos és nemzetközi szakácsszakma krémje a csodálatos Dunánál főz, valamint a wachaui borászok legjobb boraikat hozzák fel a pincékből, akkor biztosak lehetünk benne: elérkezett a wachau GOURMETfestival! Az egészen különleges ízvilágról a régió top éttermei, mint a wösendorfi Hofmeisterei Hirtzberger, a Mauternben található, Michelin-csillagos Landhaus Bacher, a melki Hotel Wachau és a spitzi illetékességű Weingut Grabe-Gritsch gondoskodnak, akik nemzetközileg hírnévnek örvendő szakácsokkal dolgoznak együtt.

Ahonnan a titkos hozzávalók származnak

Aki tudni szeretné, mit teszi olyan egyedülállóvá a wachaui mesterszakácsok kreációit, annak azt ajánljuk, tegyen látogatást a régió kiváló termelőinél. Nagyon különlegesek például Berhard Kaar wachaui sáfrányos termékei, amelyek a dürnsteini pályaudvaron kaphatók, ill. a Hagmann cukrászda zamatos kézműves csokoládéja. Aki viszont különleges szuvenírre vágyik, az a Régiók házának népművészeti shopjában, Kremsben biztosan megtalálja azt, amire vágyik. Itt 270 régió kézműves termékei közül válogathatnak - köztük természetesen számos emléktágy az egyedülálló wachaui kultúrtájból, mint pl. a hagyományos kalmukszövet.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket