Ahol a fák virágba borulnak: Körtevirágzási ínyenctúra a Mostviertelben

Ha a jó ízlés szokott utazni, akkor bizonyára ott lesz a Mostviertelbe tett ínyenc utazásunkon. Különösen tavasszal, amikor ezrével várogoznak a fák Ardagger és St. Peter között a ligetekben.

Ínyenctúra a Mostviertelben amikor a körtefák virágoznak, meglepetéseket tartogat mindenki számára. Térjen be a borozókba és kóstolja meg a jellegzetes birkasajtot, a "Schofkast", ízlelje meg a gyümölcsös házi fagylaltot és élvezze az osztrák vodka-világbajnok által készített nemes párlatokat.

Ha a fákról havazik...

A körtefák fehér virágai minden évben csodálatos virágruhába bújtatják a Mostviertelt, amitől az egész régió kivirágzik. A Most napja, (gyümölcsbor) április 28. jelenti a mostvierteli tavasz hétvégi program csúcspontját, s kínál csodálatos lehetőséget a természet felfedezésére, valamint arra, hogy kulináris kényeztetésben legyen részünk. Mint például a „Zur steinernen Birne“ Mostheurigében (hagyományos gyümölcsborozóban), Waidhofen an der Ybbs közelében, ahol házi készítésű finomságok és párlatok várják a vendégeket. Vagy a Landgasthof Bachlerhofban, Kematen a.d. Ybbsben, egy kiváló vendéglőben, amely a sertéssültjéről híres.
 

Ahol a jó otthon van

Ha ilyen finom dolgok kerülnek az asztalra, érdemes benézni a termelőkhoz. Például a Mostelleriaba, ahol Josef Farthofer, a vodkafőzés világbajnoka készíti nemes párlatait. Egy további pont a mindenképpen megkóstolandó ínyencségek listáján: A régió jellegzetes birkasajtja, és a mostvierteli körte cider (Most) a Seppelbauers Mostothekben. A legjobb benne: Az üzletben termelői áron kaphatók a termékek! Mindenképpen el kell látogatni a Gebetsberger családhoz is, ahol a régóta legendás házi fagylalt kapható. Azonban figyelem: Ez után a hagyományos fagylalt már nem fogy úgy ízleni, mint korábban!

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket