Ilyen a tavasz íze: Bortavasz a Kamp völgyében

A Kamp völgyében, Langenlois környékén, pontosan tudják, mivel kezdjék a tavaszt: Ínyenctúrával a csodaszép pincesorokon, egy korty erős Zöld veltelinivel, vagy gyümölcsös Rajnai rizlinggel.

Amikor a szőlőhegyek ismét sétára hívnak, és a borosgazdák kitárják a pincék ajtajait, akkor ünnepli a Kamp völgye a tavasz kezdetét. Stílusosan természetesen a legjobb nedűkkel és a régió borozói finomságaival. Hogy merre különösen szép a "borok völgye", azt megtudhatja itt.

Ahol a bor pihen

A Kamp völgyében mindig jó borozni, főként akkor, ha a Kamp-völgyi bortavasz hív kóstolóra, és marasztal. Ekkor hozzák fel ugyanis a borosgazdák az új borokat és a legjobb nedűket a pincéből. Ezekhez tökéletesen illenek a regionális borozói specialitások, mint a Liptauer vagy a frissen sült parasztkenyér, amelyet megízlelhetünk a Baumgartner Heurigerben (hagyományos borozó) a zöbingi Heiligenstein pincesoron – vagy hódolhatunk szezonális ízélményeknek a Mollandsban található Weinbeiserei-ban (borfalatozóban) vagy a Heurigenhof Bründlmayerben. 58 borosgazda legjobb Kamp-völgyi nedűit egyébként egész évben megtalálhatjuk az Ursin Haus vinotékában Langenloisban, ahol termelői áron lehet megvásárolni őket.

Kamp-völgyi ízrobbanások

De nem csak a borok kiválóak a Kamp völgyében. Robert Paget sajtműhelye például egyedülálló bivaly- és kecskesajt-specialitásokat kínál a helyi boltban, amely mellett látványistálló is található. Messze a Waldviertel határain túl is ismertek a Großauer Edelkonserven termékei. Evés utáni sétára kiválóan alkalmas a langenloisi bor-túraútvonal, amely a legismertebb Kamp-völgyi szőlőhegyek, pl. a Käferberg, és látványos objektumok mellett vezet a WeinErlebnisWelt (bor élményvilág) 900 éves pincejárataihoz. Van még egy igazán eredeti íz-expedíciónk az Ön számára: Az Arche Noah (Noé bárkája), a kulináris örökség őrzője. Itt lehetőség van régen elfeledett gyümölcs- és zöldségfajták kóstolására, így megízlelhető a "Kronprinz Rudolph" almafajta, vagy a "Großer Erich" nevet viselő, ritka paradicsomfajta, amely meg is vásárolható az otthoni ágyáshoz.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket