Ha a jó ízlés útra kel, © Hauke Dressler

Vizek, hegyek és jóféle koszt a Bécsi Alpokban

Hegytetőn és lent a völgyben, kreatív ötletek és élő hagyomány: a Bécsi Alpokban egyszerre két, egymástól alapvetően különböző világgal találkozik a látogató.

A Bécsi Alpok nem csak szemet gyönyörködtető látképekben, hanem kulináris élvezetekben is bővelkedik. A sok turistaház, vendéglátó- és kirándulóhely nyáron hosszú hétvégére és gasztronómiai élményutazásra csábítja a látogatót.

Rendkívüli és helybeli: Helyi ajánlataink
Megismerkedne a kreatív szezonális konyha remekeivel? Akkor egyértelműen a winzendorfi Gasthaus Schmutzer fogadót ajánljuk Önnek. Josef Schmutzer, a kreatív szakácsművészet úttörője méltán híres szenzációs kreációiról. Mi leginkább az édes vörösborzselébe, a házi lekvárokba és a már-már bűnösen finom pálinkákba szerettünk bele. Így aztán először jól belaktunk az étteremben, majd az üzletben bevásároltunk magunknak is otthonra, illetve szeretteinknek ajándékba. A Schneeberg körzetének borozóiban (Heuriger) hamisítatlan specialitások várják a vendégeket. Így például a wartmannstetteni Blockhausheurigen Posch borozóban gyümölcslével készült finom sült húst kóstolhatunk, ami mellé a tiszta fajtájú almalé illik leginkább. Vagy házi készítésű virslit rendelünk a hölles-i Stelzenheurigen Schagl borozóban; mi a bükkfával füstölt változatra esküszünk!

Természet és élvezet találkozása: Ötletek kiránduláshoz
Ahol ilyen jól főznek, ott nem lehetnek messze a kiváló termelők sem. Így bukkantunk rá például a gyümölcsök világára, a Fruchtwelt Mohr-Sederl-re, ahol dús zamatú, szűretlen gyümölcslevek és párlatok vásárolhatók. Ajánlatunk: Mielőtt bevásárol a helyszínen kapható gyümölcslevekből, ecetből, szendvicskrémekből vagy a porta legújabb kreációjából, a császár-ginből, feltétlenül kóstolja meg a Ghegagupf  elnevezésű helyi édességspecialitást. A teljes egészében bio készítményt kívül finom csokoládé borítja, beül pedig Mohr-Sederl-féle gyümölcslével van töltve. „A biogazdálkodás közvetlenül az ajtóban kezdődik“, hangsúlyozza Schneiderné, ami érezhető is, ha megkóstoljuk a Bad Fischau-i üzletében, a Schneebergland Genussladen-ben kínált termékeket. Nem véletlenül, hiszen csak a régió legfinomabb termékeit árusítja. Aki úgy érzi, jóllakott, császár módjára fürdőzhet a Bécsi Alpokban, mégpedig a Thermalbad Bad Fischau termálfürdőben. A csodaszép park közepén két kristálytiszta vizű, folyamatosan áramló, 21°C-os állandó hőmérsékletű úszómedence várja a látogatót lenyűgöző történelmi környezetben. A Bécsi Alpok egyik csúcsélményét jelenti a muggendorfi Myra-vízesések vízi és túraparadicsoma (Wander- und Wasserwelt Myrafälle Muggendorf). A Myra-vízesés 125 méteres magasságból zuhog alá a mohazöld völgybe, jól szemléltetve a természet páratlan erejét.

Élmény-expedíció: „Titkos” ajánlataink
Az evés, túrázás és fürdőzés kimeríti az embert, érdemes hát kedvező helyen található, megfelelő szálláshelyről is gondoskodni. Szállásajánlatunk: A Bad Fischau-i Hotel und Gasthof Hubertushof Fromwald szálloda és étterem ideális kiindulópontja lehet a kulináris élményutazásnak.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket