Ha a jó ízlés útra kel, © Hauke Dressler

Családi természetélmény a Bécsi Erdőben

Új erővel feltöltődni, új ízeket megismerni, megcsodálni a természetet és friss levegőt szippantani: a Bécsi Erdő minden érzékszervre ható meglepetésekkel csábít.

A nyári, gyermekbarát Bécsi Erdő mindenekelőtt a családok körében közkedvelt. Legyen szó túráról, kerékpározásról vagy sétáról: Bécs kapui előtt számos okból érdemes útra kelni és egy-egy ínyenc pihenőt beiktatni. Kulináris élményutazásunk kiindulópontja Klosterneuburg és a Wiental, célja pedig nem más, mint a finom ízek.

Várjuk a családokat: Helyi ajánlataink
A gyermekek kacagása és az önfeledt csodálkozás ugyanúgy elválaszthatatlan a Bécsi Erdőtől, mint a hosszabbra nyúló pihenők, amelyekre az oberkirchbachi Gasthaus Bonka vendéglő invitálja a betérőket. Mi valósággal beleszerettünk a régi kemencében készült sertéssültbe, amely kitűnően ízlik az idilli kerthelyiségben. Bonkáéknál a péntek rendszerint knédli-, azaz gombócnap, amelyre Bonka nagyi almás rétese teszi fel a koronát. Az emésztéshez pedig Bonka nagypapa saját párlású pálinkáját kínáljuk, mielőtt síléceken lecsúsznánk a fűvel borított hegyoldalon. Nem elírás: a gyepsíelés valóban létezik, a kicsik különösen szeretik! (Előzetes bejelentkezés szükséges.) Érdemes egy megállót beiktatni a sulzi Landgasthaus Stockerwirt vendéglőnél is, amely nem csak regionális és szezonális ételekkel gondoskodik az élvezetes pillanatokról, hanem a pincében tárolt több mint 1.300 borral is, amelyre a főnök, Georg, méltán büszke.

Ne hagyja ki: Ötletek kiránduláshoz
Vajon milyen ízeket rejt a Bécsi Erdő? Ezt a kérdést járta körül a Wienerwaldkorb (Bécsi-erdei kosár) csapata. A Schöny család breitenfurti portáján működő üzletben regionális termékek kaphatók, például Bécsi-erdei kekszek és Bécsi-erdei sonkafélék. Nekünk leginkább a diós kenyér ízlett. A kosár kitűnően alkalmas ajándékként az otthonmaradtaknak – de saját magunk kényeztetésére is, amikor például ellátogatunk a Sparbach Természeti Parkba (Naturpark Sparbach). Bécs kapujában Ausztria legrégebbi természeti parkja várja a látogatókat, akik szabadon kószáló vaddisznókkal, a nagy kifutóban pedig különböző vadon élő állatokkal találkozhatnak. A gyerekek részére speciális tematikus erdei sétákat szerveznek, de rájuk vár az erdei játszótér is, ahol kitombolhatják magukat, míg szüleik a kényelmes fa heverőkön a fák lombjai alatt ellazulva hallgatják az erdőlakók hangjait. Érdemes kitérőt tenni Liechtenstein várához (Burg Liechtenstein), ahonnét tiszta időben belátni az egész Bécsi-medencét.

Amit csak a bennfentesek tudnak: „titkos” ajánlataink
„Állati” jó élmény felkeresni a steinriegeli Wieshaider család ősi portáját, ahol az idilli környezetben szabadon tartott háziállatok is élnek. A portán minden nap vásárolni is lehet a helyben előállított termékekből. Javaslatunk: Rendeljen meg előre egy csomag borjúhúst! A Bécsi Erdő valóban sok élménnyel kecsegtet. Hogy igazán élvezni tudja szabadságát a Bécsi Erdőben, szálljon meg egy vagy több éjszakára a négyvirágos Wolf-Hof lovastanyán, amely Pressbaum település festői környezetében található. A tágas portát, melyhez lovas karám és gyümölcsös is tartozik, legfőképpen a gyerekek fogják élvezni.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket