Ha a jó ízlés útra kel, © Hauke Dressler

Vacsora a Weinvierteli szőlőkben

A napsütötte szőlők, ünneplőbe öltözött pincesorok és virágba borult ösvények mind arról árulkodnak, hogy a Weinviertelbe megérkezett a nyár.

Nyáron a Weinviertel hűvös fehérborokat és kiváló gasztronómiai fogásokat kínál. A szőlőhegy bejárása, vagy a szőlők közt elköltött vacsora igazi élményutazássá teszi a kirándulást. Az alábbiakból kiderül, hová érdemes ellátogatni.

Érzékek öröme: Helyi ajánlataink
Ha szemünk örvendezik az idilli táj láttán, nyelvünkkel érezzük a helyi specialitások ízét, szívünket megdobogtatja a kiváló bor, akkor kétség kívül bizonyosak lehetünk abban, hogy megérkeztünk a Weinviertelbe. Például a riedenthali „Gasthaus zur Alten Schule“ vendéglőbe, ahol Manfred Buchinger mesterszakács minden csütörtökön weinvierteli Galloway marhahús-specialitásokat és eredeti weinvierteli szarvasgombát szervíroz („Running Weinviertel“). Bécs közelében, Oberrohrbachban a Gault Millau sapkával kitüntetett „Gasthaus Goldenes Bründl“ vendéglő romantikus kerthelyiségében kiváló ételeket fogyaszthatunk az erdő kellős közepén. Ugyancsak finom ízek várják a vendégeket 2017.8.18-én, a „Tafeln in Eibesbrunn“, azaz „Lakoma Eibesbrunnban” rendezvényen, ahol ünnepi fogásokat fogyaszthatunk szabad ég alatt egy szőlőben.  Hagenbrunnban is az ízek állnak a középpontban: csak borozóból 15 várja a vendégeket, ami önmagában is egyedülálló, s köztük több dicsekedhet a TOP-Heuriger (TOP-Borozó) minősítéssel, mint pl. a Deutsch családé a színpompás kertben felállított asztalokkal.

Ne mulassza el: Termelői ajánlatok
Mindig a kemencében készült, friss cipó, péksütemény, tésztaféle a legfinomabb. Érdemes felkeresni a Labschütz pékséget a kuglóf- és sütőforma-múzeummal Niederhollabrunnban, valamint a cég telephelyeit Stockerauban és Bécsben, ahol megkóstolhatja a zarándokoknak készülő és róluk elnevezett Weinviertler Pilgerweckerl-t, azaz zarándokcipót. Frissen, újult erővel folytathatjuk utunkat a lélegzetelállító Kreuzenstein várához Leobendorfban. Mintha egy képeskönyv lapjai elevenednének meg előttünk! Nem véletlen, hogy a várban már több hollywoodi produkciót forgattak. Ajánlatunk: 2017.7.21-én a rendre más és más különleges helyszínen tartott „Tafeln im Weinviertel“ (Weinvierteli vacsorák) rendezvény házigazdája Leobendorf: „Tafeln in Leobendorf“.

Még egy utolsó tipp
Kiránduljunk saját múltunkba és jövőnkbe: erre a különös kalandra invitál az izgalmas myway Weg útvonal Hagenbrunnban, ahol az élet 7 állomását járhatjuk végig térben és időben, a harmonikus weinvierteli táj festői környezetében. Ajánlatunk: Szálljon meg Genießerzimmerben (szobában regionális sajátosságokkal) a "Kammer und Koppel" panzióban.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket