In die Grean gehen! - Irány a szabadba! Vidéki ínyenctúra a Weinviertelben

Amikor a weinvierteliek a tavaszt köszöntik, kinyitják az új bor első palackjait. Ez a kulináris élvezetek különleges formája, amelynek egy ínyenctúra során eredünk a nyomába.

A weinvierteli hagyományok nagyon ízletesek, elvégre nem hiába kapta nevét a régió a szőlő finom nedűjéről. Nem csoda hát, hogy a minden évben megrendezésre kerülő "In die Grean gehen" ilyen népszerű. Hogy ez mi, és ezen kívül még milyen remek programokat kínál a felvirágzó Weinviertel, azt megtudhatja itt.

Proszit, tavasz!

Ha a weinvierteli borosgazdák a tavaszt köszöntik és megkóstolják az új borokat, akkor egy ősi szokásról van szó, amelyet minden évben húsvét vasárnap celebrálnak. „In die Grean gehen“, a szokás neve, és a borkedvelők és borbarátok számára állandó program a naptárban. A megfelelő alapot mindehhez a Bsteh vendéglőben a Laa an der Thaya melletti Wulzeshofenben rendelhetjük meg, ahol a legjobb pörkölt, és saját termesztésű, friss zöldségek várják a vendégeket - s ahol még rózsaszirmok is kerülnek a fazékba.

Ízletes Weinviertel: Nektár és szőlőnedű

Az élvezetek sora tovább folytatódik a Weinviertelben. Mégpedig a A Blütengold bio-méhészetben, az Obendorfer családnál Wilfersdorfban, aki kóstolóval egybekötött vezetett látogatásokat kínál a méhészetben és a méhes élménykertben, mielőtt a Vino Versumban Poysdorfban a szőlő és bor nyomába erednénk. Az egész családnak szóló élményvilág invitálja három nyelven (németül, angolul, és csehül) részvételre a látogatókat, és lepi meg még a borok ismerőit is új borászati ismeretekkel. Látni és kóstolni érdemes ajánlatunk a Weinviertelben: séta a Wildendürnbach pincesoron. Nemcsak kiváló borokat lehet ott inni, a pincesor építészetileg is különösen izgalmas, mivel a Galgenberget öleli körül.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket