Kerti sakk és torkosság

Alsó-Ausztria legkülönlegesebb élménykertjei várnak Önre és az egész családra – Bécs közelében.

Sakkfigurák a mezőn, energia a csakra-útvonalon: Alsó-Ausztria legeredetibb élménykertjei remek kalandokkal kecsegtetnek. A vidámság és a felszabadult életérzés nem maradhat el – miközben felfedezzük a kerti világokat, az erőtereket és a napórákat.

Óriási spirálok és drágakövek
A jókedv garantált! Az élménykerti látogatás fűszerekhez és művészethez vezet: az egész család számára ajánlott a Kittenberger Erlebnisgärten meglátogatása Schilternben. Negyvennél is több kerti ötlet szemlélhető meg – a világ legnagyobb fűszerspirálja pedig egyenesen rekordgyanút kelt. Kittenberger zöld ujjlenyomatát viszontláthatjuk a maissaui Ametiszt Világban (Amethyst Welt Maissau):a lila drágakő mentén csakraút és a torkosság kertje képez energetikus, tematikus kertképeket.

Eredeti mezei varázslat
Elementáris erővel bír a neuhofeni Föld-tűz kert is. A friss levegő szerelmesei minden érzékükkel átérezhetik itt a természetet. Egyedülálló a brunni karikatúrakert (Karikaturen-Garten)is: a területét túlméretezett boszorkányok és varázslók, állatok és sakkfigurák népesítik be. A waldvierteli múzeum szoborparkjában (Skulpturen-Park) kőből készült műalkotásokban gyönyörködhetünk. A nap alatt pedig természetesen jut hely Johann Jindra napórakertjének (Sonnenuhr-Garten) is: számos, régi mintára készült napórát csodálhatunk itt meg.