Eat Art a Kamptalban

Egy svájci művész a Kamptalba húzódott vissza Alsó-Ausztriában.

Az Eat Art alapítójaként tartják számon. Daniel Spoerri alkotásait a hadersdorfi múzeumban, ill. a közelben található „tischlein deckt sich“ étteremben mutatja be.

Eat Art, ez Daniel Spoerri számára azt jelenti, hogy a főzés az életciklus szerves része. Művészete egyrészt objektumokra, másrészt folyamatokra vonatkozik, hiszen az egyes pillanatok csupán a teljes ciklus egy részét képzik és az élet, a halál, az elmúlás és az újjáéledés alapelemei.

Étel és művészet a Kamptalban

A román származású svájci művész két ingatlannal rendelkezik a Kamptalban, ahol egy közhasznú alapítványt is életre hívott. Az épületek egyike egy étteremnek ad otthont. Az első emeleten egy rendezvényterem található, ahol valamikor Ausztria első némafilm-mozija működött.

Spoerri múzeuma

A múzeumban időszakos kiállítások kerülnek bemutatásra Daniel Spoerri műveiből, ill. olyan alkotásokból, melyek a művész környezetében születnek. A kis termek személyessé teszik a tárlatokat, amit a látogatók különösen nagyra értékelnek. A belső udvaron és a gyümölcsösben különösen jó idő esetén érdemes elidőzni.