Blockheide Natúrpark, © Naturparke Niederösterreich/Robert Herbst

Natúrparkok

Ausztria 47 natúrparkjából 20 Alsó-Ausztriában található, a tartomány hihetetlen sokszínűsége tükröződik bennük.

Ligetes erdők és szőlőhegyek, mezők és legelők, szűk szurdokok és tágas fenyérek, lankás dombok és érdes hegyhátak, szelíd folyópartok és titokzatos mocsarak: az alpesi, pannóniai, észak- és dél-európai befolyások Alsó-Ausztriát a tájtípusok sokféleségével ajándékozzák meg, amelyek egymáshoz ennyire közel sehol másutt nem találhatók meg Közép-Európában.

Legendás szerkövek a Blockheide Natúrparkban

Egész sor mítosz kapcsolódik a Blockheide Natúrpakban található, lenyűgöző szerkövekhez. Javaslatunk: Járja végig az izgalmas Gránit-gyalogtúrát, amely pompás panorámákkal kecsegtet. Útközben ellátogathat az UnterWasserReich Schrems Természeti Park és felláp területére is, ahol megismerkedhet a waldvierteli tavak és mocsarak elbűvölő világával, s ahol Ausztria legnagyobb vidraállománya található. Ideális túra családoknak, kalandokat kedvelőknek és a geológia iránt érdeklődőknek.

Szervusz! – köszöntenek a vaddisznók a Natúrpark Sparbachban

Mödling közelében, Ausztria legrégibb Natúrparkjában „állati” kalandok, érdekfeszítő lovagi történetek és egy óriási játszótér – utóbbi fa tetejére épített házikóval – várnak a látogatókra, kicsikre és nagyokra egyaránt. A Sparbachi Natúrpark bejárására egyébként kiválóan alkalmas ez a túraútvonal. Sok felejthetetlen pillanatot kívánunk Önnek!

Pillantás az Ötscherre a Hohe Wand Natúrpakból

Ha szarvasokkal, alpakákkal találkozunk, természeti kincseket fedezünk fel és a felhők felett járunk, akkor bizonyára a Hohe Wand Natúrparkban található Ötscher panoráma túraútvonalon kirándulunk. Ezen a csodálatos szakaszon jutunk el a Skywalk kilátóteraszhoz is, miközben páratlanul szép kilátások nyílnak az Ötscher hegységre, mielőtt a sziklaperem mentén továbbhaladnánk a jól megérdemelt pihenő felé!

Natúrparkok