Nemzetközi barokknapok Melkben

2020. május 1. és június 1. között a régi zene mestereinek csúcstalálkozójára kerül sor a Melki Apátság egyedülálló környezetében.

„ENG(EL)LAND“ mottóval Michael Schade, a világhírű tenor és a fesztivál művészeti vezetője, izgalmas programot állított össze, mely a korszak sokszínűségét méltón mutatja be. Híres művészek és zenészek tesznek tanúbizonyságot arról, milyen aktuálisak Händel és Purcell művei napjainkban is.

Angyali dallamok

A nemzetközi barokknapok a Melki Apátságban felhívják arra a figyelmet, hogy milyen fantáziadús és sokszínű a barokk művészet. „ENG(EL)LAND“ a mottója 2020-ban a barokknapoknak – a kamaraénekes, Michael Schade és vendégei „mennyei” zenéjükkel Händel, Purcell és Dowland a lüktető London hangulatát hozzák el Melkbe. A melki barokknapok nemcsak ezért különlegesek, mert ilyenkor világhírű zenészek érkeznek a Wachauba, hanem azért is, mert az esemény szokatlan szépségű környezetben kerül megrendezésre, mint pl. az apátsági templom, a barokk pince, a nyári sekrestye, a kerti pavilon és a közelben található pielachi kastély.      

A régi zene sztárjai

A kellőképp látványos történelmi helyszíneken idén Fahmi Alqhai és az Accademia del Piacere zenéjét hallgathatjuk. Továbbá fellép még a lautten compagney BERLIN, a The Tallis Scholars, Luca Pianca és Giulia Genini, az Agnes Palmisano Trio, valamint a L’Orfeo barokk zenekar Michi Gaigg és Paul Gulda vezetésével. A programért a híres tenor, Michael Schade felelős, aki fellépéseivel idén is színesíti a barokk zenét életre keltő művészek sokaságát. A nemzetközi barokknapok rezidens zenekara, a Concentus Musicus Wien Stefan Gottfried vezetésével tekinthető meg.