A rózsa neve

Rózsakertek Alsó-Ausztriában: Egy kirándulás a történelmi parkokba merő romantika – a szerelmesek pedig megszállhatnak akár egy reneszánsz kastélyban is

A virágok királya jól érzi magát Alsó-Ausztria legszebb rózsakertjeiben. Az elbűvölő kirándulást a rózsákhoz akár meg is hosszabbíthatjuk, akár egy éjszakával a reneszánsz kastélyban. Még egy romantikus reggeli is vár ránk a virágzó indák alatt.

A rózsa szinte mindenkit elbűvöl: a virágja a szépség és a szerelem szimbóluma – míg a tüskéi az erőt és a védelmet szimbolizálják. A rózsát Alsó-Ausztriában különös szeretettel gondozzák. Egy romantikus kirándulást megér.

Séta a kastélykertben
A Turnier-Hof falain vad rózsatövek párbajoznak a finom virágokkal: a Schloss Rosenburg pompás kertje nem véletlenül kedvelt helyszíne manapság a leánykéréseknek. A Renaissance-Schloss Rosenau szintén romantikus programot kínál. A Schallaburg történelmi kertjében pedig régi rózsafajtákat ismerhetünk meg. Ezután igazán ránk fér egy vacsora és egy lakosztály a kastélyban.

Virágzó környezet
A Marienschlössl-ben a várúrnőnek, Catherine Matuschkának köszönhetően igazi rózsaparadicsom jött létre. A szobák és a reggeli igazán csábító azoknak, akik egy kicsit meg szeretnének szökni a hétköznapok elől. Kirchhof von Kirchschlag-ban pedig kifejezetten az illatozó rózsákat termesztik. Az oktatóparkban mindent megtudhatunk a rózsáról, a bimbótól egészen a virágig.