Sítúrázás Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria a túralehetőségek széles palettáját kínálja kezdő és haladó sítúrázóknak egyaránt

Minden olyan hegymászónak, aki szívesen hódítja meg a hegyeket sítalpakon, jól jöhet ez az összeállítás, melyben összeszedtük a legjobb helyeket, melyeket a tartomány a sítúrázáshoz kínál. A biztonság érdekében kiváltképp vezetett túrákat ajánlunk.

Tanfolyamok kezdő sítúrázóknak
Alsó-Ausztria legmagasabb hegye nemcsak nyáron közkedvelt célpont a Bécsi Alpokban, hanem a hideg téli hónapokban is, amikor is a Schneeberg szó szerint eleget tesz nevének és vastag hótakaró alatt pompázik. A téli kaland akkor lesz csak igazán tökéletes itt, amikor a sítúrázók a hegymenetet követően rögzítik a kötést és porhóban siklanak végig a hegyoldalon a völgy felé. A lesiklás különböző nehézségi fokozattal történhet meredek lejtőkön vagy élvezetes, könnyed terepeken. Nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy részesei legyünk az élménynek: A Peter Groß sí- és hegymászó iskola Puchbergben indít kezdő tanfolyamokat, melyek során az érdeklődők megtanulnak a felszereléssel bánni. A helyi túravezetők pedig vezetett túrák során adják át tudásukat.

Sítúrázás a kitaposott útvonalakon túl
A Tirolerkogel Annabergen a Mostviertel egyik legnépszerűbb sítúra terepe. Talán azért is, mert a csúcson található menedékház, az Annaberger Haus, télen is üzemel. Göstlingben pedig vagy Steinbachból indulhatunk a Dürrensteinra, vagy Hochmoor Leckermoosból a Ringkogelre. Az egyik legkiválóbb túrasízésre alkalmas hegy a Mostviertelben a Göller St. Aegydben, ahol a környező hegycsúcsok látványa egyenesen lélegzetelállító és valóban felejthetetlen. Szintén elsőrangú terep a Muckenkogel Lilienfelden, ahol akár a Lilienfelder Hüttebe is betérhetünk.

Aki még nem rendelkezik tapasztalattal a síalpinizmusban, az a Mostviertelben is megtanulhat sítúrázni. Pl. a Schischule Annaberg vagy a JoSchi Snowsports-Schischule Hochkar jóvoltából.