Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket

Sítúrázás Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria a túralehetőségek széles palettáját kínálja kezdő és haladó sítúrázóknak egyaránt

Minden olyan hegymászónak, aki szívesen hódítja meg a hegyeket sítalpakon, jól jöhet ez az összeállítás, melyben összeszedtük a legjobb helyeket, melyeket a tartomány a sítúrázáshoz kínál. A biztonság érdekében kiváltképp vezetett túrákat ajánlunk.

Túrasíléccel a talpunk alatt haladunk a Muckenkogel, Schneeberg és társai csodálatos lejtőin felfelé. Fáradtan, de boldogan élvezzük a kilátást a csúcsról a völgybe. És akkor - felszabadító és minden erőfeszítést megér: lesiklás a nyomvonal nélküli lejtőkön ropogó porhóval a lécek alatt!

Megfelelő felkészülés és felszerelés

Egy mindenekelőtt szép és eseménydús túra sikerének elengedetlen tartozéka a megfelelő felkészülés és felszerelés. Minden sítúrát jól meg kell tervezni és figyelembe kell venni az aznapi lavinajelentést, valamint az időjárás-előrejelzést. Soha ne hagyja el a biztosított síterepet bekapcsolt lavinavédő készülék, lavinalapát és szonda nélkül. A védőfelszerelést egy légzsákos lavinahátizsák teszi teljessé. Elsősegélycsomag, kültéren is alkalmas hálózsák és mobiltelefonunk egészíti ki a hiánytalan felszerelés listáját. Vészhelyzetben tárcsázza a hegyimentők 140-es számát. A természetre is legyünk tekintettel és óvjuk azt minden szabadtéri tevékenység során.

Ezért kérjük, hogy mindig ügyeljen a túra gondos megtervezésére és vigyen magával biztonsági felszerelést, ill. amennyiben bárminemű kétség esetén mondjon inkább le a sítúráról!

A természet és az állatvilág tisztelete

Az egészséges erdők és az érintetlen ökoszisztémák pótolhatatlan élet- és rekreációs teret jelentenek az emberek, állatok és növények számára. Jelentősen hozzájárulnak életminőségünkhöz. Ezért különösen fontos a természet és az állatvilág tisztelete és körültekintő kezelése. Ezért az Osztrák Szövetségi Erdészet (Österreichische Bundesforsten), az Osztrák Alpesi Szövetség (Österreichischer Alpenverein) és az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal (Österreich Werbung) a természet és az állatvilág védelme és megóvása érdekében az alábbi szabályokat fogalmazta meg, amelyeket a sítúrázás során be kell tartani.

  • A vadon élő állatok télen lecsökkentik energiaháztartásukat, takarékos üzemmódba kapcsolnak és pihenőhelyekre van szükségük, ahová visszavonulhatnak. Adjuk meg nekik a pihenés lehetőségét azzal, hogy a kijelölt ösvényeken és útvonalakon maradunk, valamint kerüljük a zajt, hogy ne ijesszük meg feleslegesen az állatokat.
  • A lavináktól, hótömegektől, sárlavináktól és más természeti veszélyektől védő erdőket meg kell óvni, és nem szabad áthaladni rajtuk.
  • Az erdősítés és az újonnan telepített területek különösen érzékenyek és védelemre szorulnak. Mindenekelőtt az apró növényeket könnyű figyelmen kívül hagyni a hótakaró alatt. A sílécek éles szélei károsíthatják a fiatal erdőt és megsebezhetik a fiatal növényeket.