Tél a Dunánál

Téli kirándulás vezetővel a Donau-Auen nemzeti Parkban Alsó-Ausztriában – természeti expedíció a hóban.

Mit eszik a róka télen? Hogyan alszanak a ludak a hó és a jég között. Miért nem fázik a hód fagypont alatt? A Donau-Auen Nemzeti Park vezetett téli kirándulásai albűvölik a természet kicsi és nagy szerelmeseit egyaránt

A vadállatok meglátogatása a nemzeti park schlossORTH központjában télen is lehetséges: a szakértők által kísérve (geführten Ausflügen) a Duna-ligeteket a csikorgó hidegben is teljes szépségükben élvezhetik a látogatók, megtudhatnak mindent arról, hogy a hó- és jégtakaró alatt hogyan élnek a növények és az állatok, a bundát viselőktől egészen a tollasokig.

Téli álmot alvó építőmesterek

Hogyan szigeteli a hód az otthonát fagypont alatt? Hol talál élelmet a róka a hóban? Miért nem hűlnek ki az őzek és a menyétek? És hogyhogy túlélik a halak, ha befagyott a folyó? Jól felöltözve vágjon neki a kirándulásnak téli berekben, s az állatok nyomát követve választ kap a kérdéseire.

Téli frissességa dunai berkekben

Ludak, kacsák és más vízimadarak érkeznek télire egész Európából a Duna ligeteibe. Látcsővel felszerelkezve érdemes útnak indulni a tollas vendégek birodalmába. Némi szernecsével még rétisast is láthatunk, amint az égen rója köreit..