Dürrensteini vadon

Leírás

A Dürrenstein déli részén található vadon Ausztria legnagyobb természetes erdőit foglalja magába. A terület 650 méteres magasságból a Dürrenstein 1787 méteres csúcsáig húzódik. 2002 óta természetvédelem alatt áll és ezzel tartósan védett terület. Közép-Európa legnagyobb őserdőmaradványában több mint 50 méter magas és 500 évnél öregebb jegenyefenyők és lucfenyők állnak akár 4,8 méter átmérővel, de találni itt 400 évnél is idősebb bükkfákat is. A vadon számos állatfajnak nyújt élőhelyet, köztük egyes ritka fajtáknak is, mint pl. a havasi pocok, a havasi cickány, a barna hosszúfülű-denevér vagy a hiúz.

2011-ben, „az erdő évében” a vadon „meseerdőként” bekerült Ausztria hét erdőcsodája közé. A szavazást az osztrák szövetségi erdészeti hivatal indítványozta. Annak érdekében, hogy védjük ezt a különleges természeti értéket, korlátozott létszámban és kizárólag vezetett túrán látogathatjuk meg a vadont. A túrák Göstling/Ybbsben és Lackenhof am Ötscheren indulnak, ill. itt is érnek véget.

Tipp: 2020-ban Lunz am See településén nyílik egy új látogatóközpont „Haus der Wildnis” néven, ahol szeretettel várják az érdeklődőket.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolatba lépni

  Wildnisgebiet Dürrenstein

  Tourismusbüro Göstling an der Ybbs

  Göstling 46/2
  3345 Göstling an der Ybbs
  AT

  Telefon: +43 7484 93049

  E-Mail: info@ybbstaler-alpen.at
  Website: www.wildnisgebiet.at

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


  Töltőállomás a cél közelében Töltőállomás a cél közelében

 • Térkép