Beszállás!

Következő megálló: nyaralás, sör, édesség és sáfrány. Mindezt egy vasútállomáson? Miről is van szó?

Különleges, izgalmas és kulináris. Így jellemezhetnénk a vasútállomások újragondolóinak ötletvilágát. A csak vasútállomás nem menő. Manapság sáfrányt termesztenek, nyaralnak, édes finomságokat sütnek és sört főznek. Persze mindezt csakis bio alapanyagokkal.

Újrahasznosítás

A régi vasútállomásoknak egészen különleges a hangulata. A nosztalgia, az innováció és a megérkezés érzésének különös egyvelege. Így gondolta ezt a Nutz család, valamint Wolfgang Stix, Anna Mahonie és Bernhard Kaar is – és új ötletekkel látták el a régi vasútállomásokat.

Édességmanufaktúra és sörfőzde

Anna Mahonie St. Aegydben állomásozik és a helyi vasútállomáson egy édességmanufaktúrát hozott étre, ahol a kézzel készült édességeknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nem messze innen, Ober-Grafendorfban Wolfgang Stix a vasútállomásból alakította ki a Bahnhofsbräu Styx sörfőzdét, ahol alsó-ausztriai komlóból finom sör készül.

Sáfrány és nyaralás a vasútállomáson

Bernhard Kaar ökológus a Crocus austriacus-szal felélesztette a sáfránytermesztés hagyományát Alsó-Ausztriában Dürnstein vasútállomásán, ahol ámulatba ejti a látogatókat és a kutatókat egyaránt. A Nutz család pedig egy nyaralásra invitál a vasútállomásra. Közvetlenül az Ötscher-Basis látogatóközpontnál a natúrpark bejáratánál Wienerbruckban két különleges ún. Designer-Genießerzimmer várja a túrázókat és a pihenni vágyó vendégeket még több regionalitással és még több figyelmességgel.