2. nap

Fotórali a Duna menti kerékpárúton és tippek szabadidő eltöltésére. Aki keres, talál – a Duna mentén.

Megint hasonló a feladat: rálépni a pedálra a csapatért. De nem feltétlenül a leggyorsabb résztvevő lesz az első! A hátteret a kék Duna adja. Az igénybe vehető közlekedési eszköznek két kereke van. A feladatok kifogósak, kreatívak, konyhaművészetiek.

The Challenge

Ma is folytatódik a pedálozás, hiszen a Duna menti kerékpárúton  – a csapatokon kívül – a 2. napon, Fotórali a dunai kerékpárúton és tippek szabadidő eltöltésére, természetesen a kerékpáré a főszerep. Ma leginkább kreativitásra és minőségi teljesítményre van szükség. A résztvevőknek öt különböző helyszínt jelölnek ki, amelyeket a legjobb tudásuk szerint, eredeti és hiteles módon kell lencsevégre kapniuk. Hogy melyek lesznek ezek, az a verseny előtti este meglepetése lesz, hogy ne legyen túl könnyű a feladat. A kijelölt témákról elöljáróban annyit, hogy néha élvezetesek, máskor művésziek vagy meglepőek, de egyszerűen gyönyörűűűek.

The Place

Az alsó-ausztriai Dunamente névadó folyója 286 kilométeren keresztül fut át Alsó-Ausztrián. Olyan kultúrtájakon keresztül, mint a Nibelungengau és az UNESCO Kulturális Világörökségéhez tartozó Wachau, Wagram szelíd lankái között, majd a Tullni-medence széles lapályán halad, míg a szövetségi főváros, Bécs közigazgatási határán fekvő morvamezei római romvárosnál, Carnuntumnál megtestesíti a természetes vadon, az ókori kultúra emlékei és a barokk életérzés egyvelegét.