5. nap

Bor és bűn(ügyek). A Weinviertelben leereszkedünk az alvilágba.

A csapatok az 5. napon Sherlock Holmes vagy Miss Marple nyomát követik a Weinviertelben. Biztosra lehet venni a feszültséget, hiszen minden apró nyomot követni kell. De ebben a régióban nyilván nem hiányozhat a programból a borkóstolás sem.

The Challenge

A tett helyszíne: egy borospince. Poysdorf idilli borászfalujában a csapatok a „Gstetten“ pincében az alvilágba vezető misztikus utazásra vállalkoznak. A sötét, boltozatos pince mélyén újra meg újra izgalmas rejtvényekbe ütköznek, amelyeket csak kristálytiszta logikával és kifinomult szimattal tudnak megoldani. A kaland azonban már ott elkezdődik, ahogyan a csapatok elérik a helyszínt … De ez meglepetés. Ennél a kihívásnál minden pont számít!

The Place

Nem kevesebb, mint 14.000 borász ezen a Bécstől északra fekvő, kedves, dimbes-dombos vidéken az osztrák bortermés egyharmadát állítja elő. Joggal nevezik ezt a régiót Ausztria legnagyobb szőlőskertjének. Nem csoda, hogy a Weinviertel látogatói igen gyakran megkóstolják a hegy levét. Erre akár a meghitt hangulatú heurigerekben (hagyományos borozókban), túrázás alkalmával, a szőlőhegyeken tett társas traktorozáskor, a hagyományos szüreti ünnepségek keretében, akár az egyik idilli pincesor meglátogatásakor kerül sor, a weinvierteli bor mindenütt kapható.