Traisental-kerékpárút

A legjobb kerékpárutak Traismauer-tól Mariazell-ig

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

107,13 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: közepes
 • Útvonal: 107,13 km
 • Emelkedő 959 Hm
 • Lejtés: 277 Hm
 • Időtartam: 7:30 h
 • Legalacsonyabb pont: 187 m
 • Legmagasabb pont: 1.010 m
Tulajdonságok
 • Szakaszosan teljesíthető túra
 • Evés-ivás lehetőség
 • Megközelíthető vonattal és busszal
 • Család- és gyerekbarát
 • Kulturális/történelmi értékek

Részletek: Traisental-kerékpárút

Rövid leírás

A Traisental-kerékpárút Ausztria legnépszerűbb kerékpáros szakaszai közé tartozik. A családi és zarándok-kerékpárút Traismauertől a Traisental-Duna vidéken indul St. Pöltenen, Lilienfelden és St. Aegyed am Neuwaldon keresztül és Mariazellig tart

 

Leírás

A kerékpárút mentén varázslatosan változatos a Mostviertel vidéke: szelíd és zord, dimbes-dombos délen a Dunánál, majd impozáns hegyvidéki a mostvierteli Alpokban. 

A Traisental-kerékpárút a családok és a kényelmes kerékpározást kedvelők körében, főleg a Dunáig tartó irányban, népszerű. Ennek több oka is van:  Kernhoftól, vagyis St. Aegydtől folyamatosan lejtmenetben tekerhetünk a Traisen folyó mentén. A folyóparton pedig kiváló helyeket találni felfrissüléshez és pihentető időtöltéshez.

Aki nem szeretné egyben megtenni az egész kerékpárutat, az az egyes szakaszokat, busszal vagy vonattal is megteheti. Kernhof és St. Pölten között kerékpárszállító busz (Radtramper) közlekedik. Lilienfeldből vasúton juthatunk St. Pöltenbe. 

Fontos: A Mariazell és Kernhof közötti szakasz némi erőfeszítést igényel. A Gscheidra való feljutás meredek, kanyargós utakon történik. Családoknak kisgyerekekkel a kerékpárút e szakasza csak részben javasolt. 

A Traisental-kerékpárúton három, családoknak is tökéletes szakasz található:

· Családi túra St. Pöltenen keresztül a Landhausviertel (kormányzati negyed), a Vierhofner Seen (tavak) és egy kilátó érintésével

· Családi túra St. Aegydből Kernhofig, a teveszínházig és a fehér állatkertig Kernhofban, majd a Maho lovardáig

· Családi túra egykori vasútvonalakon Türnitz irányába

 

A túra kiinduló pontja

Traismauer

A túra végállomása

Mariazell

Utak leírása Traisental-kerékpárút

A Traisental-kerékpárút több okból is a Mostviertel egyik legkedveltebb kerékpárútja. A változatos táj lenyűgöző, és az út sík, aszfaltozott szakaszon húzódik a Traisental felső részéig. A kerékpárút újonnan lett kitáblázva, és így jól követhető.

A Dunától Hohenbergig szinte észrevétlenül emelkedik az út, majd Kernhofig egy kicsit jobban. Ténylegesen meredek szakasz egyedül a 4 kilométer hosszú út Kernhoftól a Gscheidra (970m). Ezután két további, kb. két kilométeres közepes emelkedő következik, egyszer a Gscheid után, majd Mariazell előtt. 

Lillienfeldig a kerékpárút vasúton is elérhető. A nyári szünetben naponta (májusban, júniusban és szeptemberben hétvégenet és ünnepnapokon) közlekedik egy kerékpárszállító busz (Radtramper-Bus) St. Pölten és Kernhof között. A visszaúthoz Mariazellből St. Pöltenig a mariazelli vasutat érdemes igénybe venni.

 

Érkezés

St. Pöltenig az A1-es autópályán, Traismauerig a S33 és az S1 gyorsforgalmi úton

 

Parkolás

Zum Parken am Traisental-Radweg gibt es mehrere Möglichkeiten.

Kerékpárszállító (Radtramper) busz:

A kerékpárszállító busz május és szeptember között, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon, míg az alsó-ausztriai nyári szünetben naponta St. Pölten és Kernhof között közlekedik. További információ: www.traisentalradweg.at

Mariazelli vasút:

A Mariazell és St. Pölten között közlekedő vasút kényelmes lehetőséget biztosít a kerékpárút eléréséhez, a vasúti kocsik kerékpár szállítására alkalmasak. További információ: www.traisentalradweg.at vagy www.noevog.at.

 

További információk / linkek

Mostviertel Tourismus GmbH

Töpperschloss Neubruck, Neubruck 2/10

AT-3283 Scheibbs

T +43/7482/204 44 E office@mostviertel.at

www.traisentalradweg.at

 

 

Felszerelés

Touring bikes, mountain bikes or city bikes are recommended. Racing bikes can also be used on the path, which is asphalted throughout (please ensure you cycle at an appropriate speed!).

Térkép ajánlások

Prospektust a Traisental-kerékpárútról az alábbi linken rendelhet: www.traisentalradweg.at/prospektebestellen

 

A szerző tippjei

The Traisen Valley Cycle Trail can be booked as a package: Idyllic Traisen Valley Cycle Trail

További túrák a kiindulási pont körül