Ablak az Ötscherre

Fel az Anna-Almhoz, az Ötscherre néző hüttéhez, szánkózás és lovaglás vár az Annabergen.

Télen az Annaberg ugyan a síelőké és sífutóké, de az összes többi évszakban tökéletes túrahelyszín. Családbarát és nehéz útvonalak egyaránt vezetnek az Anna- Almhoz. A panoráma az Ötscherre nyílik.

Az Anna-Alm aa Hennestecknél az Ötscherre, a Hochschwabra és a Dürrensteinre nyíló panorámával jutalmazza látogatóit. Alsó-Ausztria egyik legszebb hegyi hüttéjeként az Ötscherland egyik legnagyszerűbb kilátóhelyén áll. Annabergtől lehet eljutni ide, 1335 méter magasra. Tipp: jó húszpercnyi járásra az Anna-Almtól a Stadleralm várja vendégeit. 

A jótól a legszebb kilátásig
A hennestecki túra mellett különösen ajánlott megmászni a Tirolerkogelt is egészen Türnitzig. Sok izgalmas túraútvonal vezet a Naturpark Ötscher-Tormäuer gazdag állat- és növényvilággal rendelkező birodalmába. Az Ötschergräben, vagyis „Ausztria Grand Canyonja” útjai közvetlenül a víz partján, látványos helyeken vezetnek. Ez a tartomány egyik legszebb útvonala. Egyébként a csúcs a Bergbahn használatával egészen könnyedén meghódítható. 

Mászni, lesiklani, gyeplőket el!
Az Ötscher-vidék nem csak túrázásra való: a Hochseilgarten Wienerbruck garantálja az adrenalint és a mászás örömét, az Eibl-Jet (nyári bob) alpesi hullámvasútja kanyarokban gazdag szánkós örömöket kínál, a haflingi kislovak hátán pedig a Schaglhof-tól indulva lovagolhatunk ki a zöld Mostviertelbe.