ÜDíTőEN

közel

Tovább olvas
Schneeberg mit Peter, © Andreas Jakwerth

Túrázás Alsó-Ausztriában

Hosszú túra vagy zarándoklat, gyerekekkel vagy kutyával, hegymászás vagy séta a hétvégi kirándulóknak: Alsó-Ausztria sokszínűsége a túraútvonalakban is megtapasztalható.

Az út a fontos, nem a cél! Mindegy, hogy távtúra vagy zarándok útvonalat keresünk-e, gyerekekkel vagy esetleg kutyánkkal túrázunk-e, hegymászásra vagy épp pihentető kirándulásra vágyunk-e, egy biztos: Alsó-Ausztria tájainak változatossága útvonalunkon mindenképp elkísér.

Aki gyalogosan indul felfedező túrára, az a 15.000 km hosszú túraútvonal hálózaton lenyűgöző szakaszokat teljesíthet. A Mostviertelben található Ötschergräben Ausztria legszebb úti céljai között szerepel: Vad vízfolyamok és bizarr sziklaformák váltják itt egymást dúsan zöldellő növényzet mellett. A Waldviertel szurdokaiban pedig mintha a nyugalom szigetén lennénk. Kiváltképp népszerűek a minősítéssel is rendelkező túraútvonalak a régió déli részén. Aki a Wachauban a Világörökség útvonalon vagy a Nibelungengau távtúra útvonalon kel útra, azt a Duna varázsa lépten-nyomon ámulatba ejti. A kilátópontoknál érdemes megpihenni egy kicsit, hiszen itt mintha még az idő is megállna. A Weinvertel lankás dombságán pedig pincesorról pincesorra kirándulhatunk. A Bécsi-erdőben szintén számos túraútvonalat találunk a bor, természet és kultúra körül. A Bécsi Alpok magashegységei kellemes kontrasztot jelentenek: A Wiener Alpenbogen túraútvonal mentén, tökéletesen karbantartott utakon hüttéről hüttére túrázhatunk. A kényelemről pedig minősített túrahotelek és túrafalvak gondoskodnak. A magaslati legelők, hütték és hegycsúcsok között mindenki jól érzi magát Alsó-Ausztria nyári hegyvilágában. Hiszen a nyár a hegyekben a legjobb!     

Hotelek és szállások

Ami még érdekelheti

Római út a Melki Alpokalján, © Mostviertel Tourismus/schwarz-koenig.at

Körtúrák

Ha az út a cél, akkor bizonyára körtúráink egyikéről van szó. Itt megmutatjuk, hogy melyeket járjuk be a legszívesebben.

Tovább olvas
A lélek is vándorol a Szent Jakab zarándokúton a Weinviertelben, © Weinviertel Tourismus/ Wurnig

Zarándokutak

Amikor a gondolatok útra kelnek: túrautak zarándoklathoz – a Via Sacra és a Wiener Wallfahrerweg zarándokutaktól a weinvierteli Szent Jakab…

Tovább olvas