Weinradeln im Weinland, © Niederösterreich-Werbung/Astrid Bartl

A legszebb boros kerékpárutak

Ínyenc utazások Alsó-Ausztria nyolc kiváló borvidékén.

Akár önerőből, akár elektromos segítséggel, akár a szőlőtőkék mentén tekerünk, vagy akár egy helyi borozóban egy pohár borral a kézben pihenünk, egy biztos: az alsó-ausztriai borvidékek tökéletesen illeszkednek a kerékpárosok igényeihez.

Szőlőskertek, szántók és festői pincesorok határozzák meg a látképet. Elektromos motor vagy pedálerő határozza meg a tempót. Hagyományos Heuriger-borozóknál és vendéglőknél pihenhetünk meg. Az Alsó-Ausztria kiváló borvidékein történő kerékpározás sok értékes és kóstolható pillanatot ígér a szemnek, a szájnak, az orrnak és természetesen a szívnek egyaránt.

Üdítően vinofil

Ausztria legnagyobb borvidékén természetesen kézenfekvő, vagy inkább mondjuk úgy, hogy a szőlővesszőknek köszönhető, hogy egyes top-kerékpárútak szőlőskerttől-szőlőskertig vezetnek. De számos tematikus kerékpárút is a bornak van szentelve itt. Kerékpáros körtúrát tehetünk a bor körül pl. a Weintour Weinviertel DAC vagy a Traisentaler Weinbergradweg vagy a Badenből induló Wine & Culture Tour kerékpárutakon, vagy, vagy, vagy... a lehetőségek száma szinte végtelen.