Header Almen Eisenstrasse, © Theo Kust

Turistaházak és alpesi legelők a Mostviertelben

Legelésző tehenek, virágba borult rétek, szívélyes vendéglátás – különleges élményben lehet része annak, aki felkeresi a Mostviertel alpesi legelőit.

Az Alpok térségében Alm néven ismert alpesi legelők mindig is kedvelt helyszínei voltak a pihenésnek és kikapcsolódásnak, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. A tiszta hegyi levegő, az álomszép panoráma és a finom házias koszt minden évben számos vendéget csalogat a mostvierteli alpesi legelők turistaházaiba az Ötschertől a Königsbergig terjedő vidéken.

A mostvierteli havasi legelőkön nemcsak a jószág érzi jól magát: a természetbarátok és túrázók is sokra tartják a mindennapok zajától távol eső, kedélyes, nyugodt hangulatot. Amihez persze hozzájárul az állatokat őrző házigazdák szívélyessége is, akik házi termékekkel, finom mostvierteli specialitásokkal kényeztetik a vendégeket.

Különleges élményt ígérnek a Hochbärneck és a Kitzhütte turistaház között fekvő havasi legelőkön megrendezett, hagyományőrző programmal egybekötött szabadtéri szentmisék, búcsúk és zenés népünnepélyek, amikor fúvószenekarok játéka és vidám gyermekkacaj teszi teljessé az alpesi idillt.

Ünnepi rendezvények az alpesi legelőkön, 2019

Az „Eisenstraße-Almen”

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu