Kellergasse Ketzelsdorf, © Michael Liebert

Túrázás és kerekezés a Borúton

Biciklivel vagy gyalogszerrel is igen egyszerűen felfedezhetők az Alsó-Ausztriai Borút mentén fekvő látnivalók. Kerékpárt helyben lehet kölcsönözni, úti csomagjában pedig feltétlenül legyen egy pár kényelmes túracipő.

Bakancs vagy kerékpáros sisak? A legjobb, ha mindkettőt magunkkal visszük az alsó-ausztriai boros utazásra, ahol sok mozgásra is lehetőség nyílik a friss levegőn, a zöld szőlőskertek között. Töltődjön fel friss energiával, eddze lábizmait kerékpáron utazva. De mindenképp tervezzen be egy örömteli találkozást Bacchusszal, a borok istenével is. A helyi borkimérésben felhörpintett nedű annál jobban ízlik, minél több kilométer van a hátunk mögött. Gyalog vagy két keréken – ahogy éppen tetszik. Az Alsó-Ausztriai Borút hossza 830 kilométer, és mindenki számára kínál megfelelő részt. Válassza ki az Önnek legideálisabb szakaszt!

A gondtalan, biztonságos szabadság érdekében általánosan érvényes: A borozgatás után több shuttle- és taxi szolgáltató áll rendelkezésre, amellyel visszatérhet szálláshelyére. Sőt a Weinviertelben külön bormobil is működik. Ínyenc és élvezetes kirándulási ajánlatainkból választva könnyen eldöntheti, hogy a szőlők között tér este nyugovóra, hogy mostantól csakis a cirfandlira esküszik, vagy ezentúl esetleg mindig csak félig tölti a poharat. Sok örömet, jó szórakozást kívánunk az alsó-ausztriai Borősz felfedezéséhez!

Kulináris ősz Alsó-Ausztriában

Ősz a bor jegyében, © Niederösterreich-Werbung/Doris Schwarz-König

Őszí ínyenctúrák

Amikor aranysárga színbe öltöznek az erdők, gyümölcsösök és szőlők, s ínyenc kiruccanásra hívogat megannyi rendezvény, biztosak lehetünk: …

Tovább olvas