Weinradeln im Weinland, © Niederösterreich-Werbung/Astrid Bartl

Túrázás és kerekezés a borvidékeken

Biciklivel vagy gyalogszerrel is igen egyszerűen felfedezhetők az Alsó-Ausztria borvidékei mentén fekvő látnivalók. Kerékpárt helyben lehet kölcsönözni, úti csomagjában pedig feltétlenül legyen egy pár kényelmes túracipő.

Bakancs vagy kerékpáros sisak? A legjobb, ha mindkettőt magunkkal visszük az alsó-ausztriai boros utazásra, ahol sok mozgásra is lehetőség nyílik a friss levegőn, a zöld szőlőskertek között. Töltődjön fel friss energiával, eddze lábizmait kerékpáron utazva. De mindenképp tervezzen be egy örömteli találkozást Bacchusszal, a borok istenével is. A helyi borkimérésben felhörpintett nedű annál jobban ízlik, minél több kilométer van a hátunk mögött. Gyalog vagy két keréken – ahogy éppen tetszik. Válassza ki az Önnek legideálisabb szakaszt!

Számos lehetőség van arra, hogy felfedezzük a borvidékeket. Annak érdekében, hogy nyugodtan és biztonságosan érjünk haza a borozásból (0,5 ezrelék alkoholszint megengedett Ausztriában a volán mögött), helyi shuttle szerviz és taxik állnak rendelkezésre. Sőt, a Weinviertel egy saját borozós taxival (Weinmobil) is rendelkezik.

További ötletek egy kellemesen nyaraláshoz Alsó-Ausztriában.