Duna menti kerékpárút (Donauradweg, EuroVelo 6)

Családok és élménykerékpárosok egyaránt kedvelik a Dunai kerékpárutat történelmi helyszíneivel, pompás tájaival és nagyszerű borozóival.

A Duna menti kerékpárút vagy az EuroVelo 6, a Nibelungengau legendák övezte vidékén és a páratlan szépségű Wachaun keresztül halad. Elhaladunk a Melki Apátság mellett, átvágunk Krems kulturális látnivalókban gazdag és Tulln virágdíszes városán, majd Klosterneuburg, Bécs, Petronell és Hainburg érintésével Pozsonyba érkezünk.

Kedélyesen két keréken

A sík Duna menti kerékpárút nem véletlenül tartozik Európa legszebb kerékpáros túraútvonalai közé. Komótosan haladunk végig a Duna és a EuroVelo 6 mentén, az UNESCO Világörökség részét képező Wachau régión keresztül, ahol mondhatni kötelező felkeresni valamelyik kiváló borozót. A Nationalpark Donau-Auen (Dunai Árterek Nemzeti Park) és az egykori római település, Carnuntum érintésével folytatjuk utunkat Pozsonyba. Aki még több élményre vágyik, az a nyugodt, jól kitáblázott kerékpárutakat egy időre elhagyva akár vízre is szállhat, hogy egy kedélyes sétahajózás után újult erővel üljön ismét nyeregbe.

Kolostorok, múzeumok és borozók az út mentén

A Duna menti kerékpárúton rendszerint tovább tart a biciklitúra, mint ahogy terveztük. Ennek azonban nem a megtett szintkülönbség az oka, hanem a számtalan látnivaló: lovagkori történetek, kilátóhelyek, múzeumok, minőségi éttermek és borozók, valamint romantikus pihenőhelyek várják a látogatót.  Szerencsére bőven találunk szálláslehetőséget is. Az útvonal mentén található, különösen kerékpárosbarát bett & bike szálláshelyeket egy borozóbeli látogatás után érdemes leginkább felkeresni. A legkedveltebb kulturális nevezetességek egyébként Klosterneuburg és Melk apátságai – valóban lélegzetelállítóan gyönyörű mindkettő!

Kerékpárosbarát szálláshelyek a Dunai kerékpárút mentén

Találatok szűrése
Hotels and other accommodations
Helység
Kulcsszó

A Dunai kerékpárút szakaszai