Érdekes események 2022-ben

Ezt nem szabad kihagyni! Válogatás a 2022-es év legjobb eseményeiből.

Vegye elő a naptárát és jelölje be a lenti események időpontjait! Legyen szó kulináris, kulturális vagy természeti eseményekről, a 2022-es rendezvényév sok mindent kínál!

Február közepétől március közepéig: Guga Hö

A népszerű reggeli síelés a Mostviertelben még foglalható néhány időpontban! Az ajánlat tartalmaz egy üdvözlő snacket és teát, exkluzív síelést a frissen ratrakolt pályákon, egynapos síbérletet az adott síterepre (érvényes reggel 6:30-tól délután 4-ig) és egy mostvierteli villásreggelit a hüttében regionális termékekkel.

Március 19. - április 18.: Húsvéti vásár a Schloss Hofnál

A Schloss Hof húsvéti vására minden évben gazdag programmal örvendezteti meg a látogatókat.

Március 26-tól november 13-ig: Alsó-ausztriai tartományi kiállítás „MARCHFELD Titkok - Ember. Kultúra. Természet.”

Az idei tartományi kiállításnak a marcheggi kastély ad otthont. A látogatók a régió titkait kutathatják fel. A tartományi kiállítás keretében számos partner szervez izgalmas rendezvényeket.

Április 1-30.: Ybbsiade

A népszerű kabaré- és kulturális fesztivál, az Ybbsiade 2022-ben is színes programot kínál: Gernot Viktortól Gernot Kulisig, Martina Schwarzmanntól a Science Bustersig.

Április 23. & 24.: bortúra a Weinviertelben

A legnagyobb borkóstoló a Weinviertelben idén április 23. & 24. kerül megrendezésre: a Weinviertel bortúra, ahol 250 borász nyitja meg kapuit. Így ünnepeljük a bortavaszt Alsó-Ausztriában!

Április 23. & 24.: bortavasz a Kamptal-borvidéken

A kamptali bortavaszt sem szabad kihagyni, ahol április 23. & 24-én a Kamptalból, Kremstal- és Traisental-borvidékről kóstolhatunk meg borokat.

Április 25. & 26.: mostvierteli terepkísérletek a bécsi óriáskeréknél

Április 25. és 26-én különösen látványos terepkísérletek várják a vendégeket! A Mostviertel legjobb séfjei (köztük: Stefan Hueber és Silvia Aigner, Hubert Kalteis, Erich Mayrhofer és Renate Schaufler, Andreas Plappert, Doris Farthofer, Mike Nährer, Theresia Palmetzhofer) hatfogásos menü formájában kísérletezik kulináris ötletekkel.

Május 18-20.: waldviertelpur

A háromnapos waldviertelpur rendezvényen a bécsi városházánál kedvet kaphatnak a látogatók egy, a Waldviertelben töltött nyaraláshoz és megismerhetik a kirándulási helyszíneket.

Június 9-16.: Festival La Gacilly-Baden Photo fotókiállítás

A kedvelt Festival La Gacilly Baden Photo fotókiállítás 2022-es mottója „NORDWÄTS”, vagyis északi felé, ami újra az ember és természet kapcsolatát dolgozza fel.

Június 14-19.: „Erzählkunstfestival fabelhaft!” történetmesélő fesztivál

A világ legjobb mesemondói, pantomimesei, akrobatái és zenészei mutatják be tehetségüket az „Erzähkunstfestival fabelhaft!“rendezvényen Bad Schönau in der Buckligen Weltben.

Június 15-20.: Tafeln im Weinviertel gasztroélmény

Gasztroélmény a szabad ég alatt, ezt ígéri a Tafeln im Weinviertel rendezvény. Foglaljon helyet és hagyja magát kényeztetni kiváló szakácsok regionális finomságaival megterített asztalánál a Weinviertel csodálatos környezetében.

Július és szeptember: top szakács és a hegyi fogadós találkozása

A Haubenkoch trifft Hüttenwirt rendezvényen két top szakács találkozik, akik egy különleges menüt varázsolnak csodás hegyi panoráma mellett a vendégek elé. A csomag vezetett túrát is tartalmaz.

Szeptember 1. & 4.: Kultúra a borászatnál rendezvény

Idén a Kultúra a borászatnál rendezvény ismét finom kulináris élvezetekkel, különleges borokkal és sok-sok kultúrával örvendeztet meg: Legyen az poetry slam, koncert vagy felolvasás, itt mind a kultúra, mind a gasztronómia kedvelői találnak valamit!

Július 6-7.: Kinder.Musical.Sommer Schilternben

Ritter Rost (Ruszt lovag) meghívja a kertek kis barátait a Kinder.Musical.Sommer, azaz Gyermek.musical.nyár rendezvényre a Kittenberger kalandkertbe. Az izgalmas színházi előadás lelkesítő zenével az egész család számára nagyszerű élményt nyújt.

Július 29-21.: Stockeraui fesztivál

Georges Feydeau „Bolha a fülbe” című vígjátéka az 1900-as évek Párizsába kalauzolja a látogatókat, mely a Stockeraui fesztivál alatt július 29-től augusztus 21-ig tekinthető meg.