Ez így kerek: Alsó-Ausztria körtúra-útvonalai

Ha az út a cél, akkor bizonyára körtúráink egyikéről van szó. Itt megmutatjuk, hogy melyeket járjuk be a legszívesebben.

Idilli szőlőskertekben túrázni, a rómaiak nyomába eredni, átszelni Alsó-Ausztria erdőit és a legszebb kilátást élvezni: Összeszedtük a legcsodásabb és legérdekesebb körtúrákat.

Pincesorról pincesorra a „3-Schwestern-Weg” útvonalon a Weinviertelben

A 23 kilométer hosszú körtúra az idilli Poysdorfon át vezet, elhalad a falkensteini várromok mellett és a Nonseumnál ér véget Herrnbaumgartenben, ahol viccesebbnél viccesebb feltalálásokat nézhetünk meg. Tippünk: Miután mindent megnéztünk, érdemes egy vezetésen részt venni a falkensteini pincesoron vagy egy traktorral végigmenni Poysdorfon.

Összhangban a természettel a Römerweg 651-en a Melki Alpokalján

A 95 kilométeres túraút különböző szakaszokra tagolt és sok felfedeznivalót rejt földes és erdei, ill. részben régi római utakon. A Wachauban, az Ötscher környékén, Schallaburg és Burg Plankenstein mentén elhaladó útvonalat számos kőtábla szegélyezi, melyeken sok érdekességet tudhatunk meg a rómaiakról.

Meseszerű útvonal a 24. Nebelstein-panorámaút mentén

A kitűntetett körtúra 9 kilométer hosszú és 2,5 óra alatt kényelmesen bejárható. A kevésbé gyakorlott túrázók is különösebb erőfeszítés nélkül felfedezhetik a csodás tájat és élvezhetik a természetet. A 366 méter magasságban húzódó útvonal az egyik kedvencünk, melyhez bizonyára hozzájárul a meseház Maißenben és a „Xundwärts”-pályák Hirschenwiesben.

A távolba nyúló táj látványa a semmeringi „Zauberblicke”-útról

A Bahnwanderweg, vagyis a semmeringi vasút menti túraút nyomvonalán, azonban csak a pompás semmeringi villák környékén vezet a 11,5 kilométer hosszú semmeringi „Zauberblicke”-útvonal lélegzetelállító kilátással és panorámával. Kedvenc kilátásunk szintén az útvonal mentén található: a 20 schillinges kilátóról, mely nevét – igen, pontosan! – a régi pénzjegyről kapta!

A rómaiak nyomában a VIA.CARNUNTUM útvonalon

VIA.CARNUNTUM egyes körtúrái 5, ill. max. 12 kilométer hosszúak és mivel jobbára sík terepen vezetnek, az egész család kényelmesen bejárhatja őket. Számos útvonalon fedezhetjük fel a rómaiak egykori kincseit és titkait Carnuntum történelmi helyszínein. Egy díjmentesen letölthető applikációval a túrázók érdekes információkat tudhatnak meg mondákról és mítoszokról, ill. ritka növényekről, mint pl. a hainburgi német szegfű.