Hütte kilátással

Kirándulás, túrázás, rövid üdülés: jó kilátások Alsó-Ausztria hegyi világában – kilátóhelyek a Semeringen, Raxon és a Schnnebergen.

A Semmering és az Ötscher között szeretettel látják a vendégeket: Alsó-Ausztria legszebb panorámájú hüttéiben jó kilátás nyílik a tájra. Aki minél többet szeretne látni az Alpok csodás világából, az túrázva, vagy egészen kényelmesen drótkötélpályán, lifttel juthat fel – egész évben.

Az Ötscherre nyíló ablak vagy kerthelység kilátással a Bécsi Alpokra – Alsó-Ausztria hüttéi télen-nyáron a legjobb kilátásokkal várják a kirándulókat és pihenni vágyókat.

Szoba kilátással
A Rax-felvonó közvetlenül a Raxalpen-Berggasthofhoz visz fel. A hétköznapok a völgyben maradnak – akár éjszakára is. Rövid szabadság eltöltésére alkalmas a Terzerhaus is a Gemeindealpén, kilátással a mariazelli tájra, és lifttel pont a bejáratnál. A Schneebergen az Edelweißhütte várja vendégeit: egészen a Fertő-tóig ellátni innen, a szobákban pedig jól esik a reggeli lustálkodás.

 További hütték remek kilátással:

  • Gyalog vagy felvonóval érhető el a Neue Seehütte a Raxon: kilátással a Bécsi Alpokra és disznósülttel a kemencéből.
  • A JoSchi Berghaus a Hochkaron ugyancsak jó kilátással kecsegtet: ez Ausztria legmagasabban fekvő pizzériája.
  • Különösen szép kilátóhelynek számít az Anna-Alm,  Annabergen: a látogatók egész évben gyönyörködhetnek a nagyszerű Ötscher-vidékben.
  • További tipp a Millenniumswarte a Hirschkogelen: ez Semmering varázshegyének legmagasabb pontja.
  • A Hohe Wandon lévő Aussichtsturm is kegyes a látogatóihoz: csodás kilátással jutalmazza őket a Schneebergre és a Bécsi Erdőre.