Ha a jó ízlés útra kel, © Hauke Dressler

Konyha kilátással a Mostviertel szelíd hegyvidékén

A kristálytiszta víz verőfényben tündököl, a Nap izzik a hegycsúcsok felett, sugarai a gyümölcsfákat simogatják – megérkezett a nyár a Mostviertelbe.

Az alpesi Mostviertelbe mindig érdemes ellátogatni, de különösen nyáron csábítanak kirándulásra a szellős magaslatok, hűvös tavak és változatos étlapok. Tegyen élményutazást régiónkba, fedezze fel Lunz am See és Gaming környékét, a Hochkar hegyvidékét.

Mint hal a vízben: Helyi ajánlataink
A lenyűgöző Mostviertel hol vadregényes, hol szelíd tájai valódi kontrasztot alkotnak, amely a vendéglősök konyháiban válik pompás és egységes egésszé. Például a göstlingi Hotel Fahrnberger szállodában, amelyet a Mendlingtal völgy kapujaként is emlegetnek. A ház specialitásai az Ybbstali pisztrángra alapoznak, amelyet akár kitűnő Mostvierteli körtelével is fogyaszthatunk a Hochkar lábánál lévő, megkapóan szép kerthelyiségben. Javaslatunk: Relaxáljon a hotel saját fürdőrészlegében, és maradjon feltétlenül éjszakára is. Hogy miért, azt kicsivel később áruljuk el. Valamivel tovább haladva az úton, közvetlenül a Lunz-i tó partján tóterasszal rendelkező vendéglőt is találunk. A nagy, fedett teraszon csodálatos környezetben élvezhetjük a pompásan elkészített halászlét vagy a lunz-i pisztrángfilét. A napot csónakázással tehetjük teljessé.

Hegyre fel: Ötletek kirándulásokhoz, túrákhoz
Gaming és Lunz am See között egészen különleges sörmanufaktúrát fedeztünk fel. Az Erzbräu Bruckner sörfőzde a Grubberg oldalában, 725 m tengerszint feletti magasságban vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag sört készít – pasztörizálás és adalékanyagok nélkül. Nekünk különösen ízlett a „G’stacheltes Bier“ elnevezésű fajta. Amit semmiképp sem szabad elszalasztania: túrázzon  a Mendlingtal Élményvilágban. Csodálja meg a faúsztató rendszert, a kovácslegények házát, a velencei fűrészt, a régi malmokat, a túra végén pedig, mintegy jutalomként, keresse fel a kedélyes „Hammerherrenhaus“ vendéglőt. Aki szó szerint még magasabbra törekszik, annak bizonyára tetszeni fog a látványos panorámatúra a Hochkar hegyen (360° Skytour am Hochkar), ahol függőhíd, 120 méteres mélység fölött elhelyezkedő kilátó és természetesen lélegzetelállító panoráma várja a vándort.

Egyszer - aztán egyre többször: Szállásajánlataink
Ennyi programra messze nem elég egyetlen nap. Ezért két ellenállhatatlan luxusszoba-ajánlatot is megosztunk Önnel. A Hinterbreiteneben nyaraló például egy óriási virágos rét közepén található, teljes nyugalomban, álomszép kilátással a hegy felé, amelyet egyébként a panorámás szaunából és a forróvizes kültéri kis medencéből is meg lehet csodálni, mielőtt behúzódunk az évszázados falak közé, ahol nem marad kívánság beteljesületlenül. Azt már tudjuk, hogy a Hotel Fahrnberger szállodában kitűnő a konyha. A 4**** szálloda regionális sajátosságokkal rendelkező szobáiban ezen felül kiváló kilátás nyílik az Ötscherre, és a hotelnél indul több izgalmas kerékpáros- és gyalogtúra-útvonal.

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket