Két lábbal a felhőkön

Egészen másképp néz ki a világ, ha a lélegzetelállító kilátást Alsó-Ausztria kilátóplatformjairól élvezzük.

Lélegzetelállító, fantasztikus, hihetetlen – pillanatok, amelyeket egy fénykép aligha képes megragadni. Ilyen a világ, ha Alsó-Ausztria panorámáját a két egészen különleges kilátóplatform – a Skywalk Hohe Wand és a 360° Skytour Hochkar – valamelyikéről nézzük.

Amikor a látvány szárnyra kél: A Skywalk Hohe Wand
A természeti parkok Hohe Wand mászó-, siklóernyő- és túraközpontja a látogatók számára lélegzetelállító bepillantást nyújt a természetbe. Kiváltképp különleges a Skywalk Hohe Wand, ahonnan fantasztikus távlatokba nyílik kilátás. Százhúsz méternyi mélységbe tekinthetünk le szinte merőlegesen – vagy éppen le is ereszkedhetünk kötélen. Akinek ez túl meredek, az válassza inkább a számos túraút egyikét, és ha szerencséje van, még zergékkel vagy szarvasokkal is találkozhat.

Ahol a csúcs a lábunk előtt hever: A 360°Skytour HochkarAz egy kilométeres körút, amely a  360°Skytour Hochkar kilátóhoz vezet, a JoSchi menedékháztól indul és ott ér véget. Már maga a felfelé vezető út lélegzetelállító: a platformhoz egy 60 méter hosszú függőhíd vezet. Innen csodálatos kilátás nyílik a Duna völgyére, a Wald- és a Weinviertelre. Optimális látási viszonyok esetén száznál is több, részben 2000 méternél is magasabb hegycsúcs hever szó szerint a látogatók lábai előtt. Ezt látni kell!