A falkensteini „Oagossn” pincesor

Pincesor

Leírás

Jól megőrzött, szokatlanul színes és életteli pincesor az úgynevezett „Oagossn”: itt található a falkensteini hegybíróság is, amely a középkor óta a falkensteini borok minőségére ügyel. A falkensteini pincesoron borozók, nyitott pincék sorakoznak és egy étterem is van. A borral kapcsolatos fesztiválok és rendezvények, mint például a „Berggerichtslauf”, a „Wein-Kunst-Kultur” a „Weintaufe” fesztiválok népszerűek a helyi lakosok és az ide látogatók körében egyaránt.

A pincesortúrák április elejétől október végéig minden szerdán 16 órakor indulnak. Találkozási pont az Alte Presse (régi présház) a „Gmoakeller”-nél. További túrák 8 főtől bármikor kérhetők. Előzetes bejelentkezés lehetséges a +43 (0)664/73 43 90 92-es telefonszámon.

A FalkArt egyesület „Mut zur Lücke” rendezvénye idején az elárvult pincesorok megtelnek élettel és művészettel. Az „Oagossn” (tojásutca) tiszteletére a neves művész, Sabine Müller-Funk egy műtárgyat – ez a Tojás - állított fel: Az üvegtojás felületén a pincesor tükröződik.

 

A pincesor végén egy különleges ritkaság látható: Pincemúzeum „Így volt ez valaha” mottóval (látogatás előzetes telefonos egyeztetés alapján).

Egy látványpince „Elmerülés a bor titokzatos világában” mottóval: Kémények - régi fahordók - pincegomba - borkő - film a borász egész éves munkájáról és örömeiről, március végétől október végéig naponta látogatható, 9-től 18 óráig bort is lehet vásárolni.

A pincesoron haladnak át a „Sólyom repülése” bortúrapark tematikus túraútvonalai: fémszárnyak ülnek a mészkövön, sólymokról szólnak a történetek és mesék. Angol és cseh nyelven is elérhető okostelefonon!

Felszereltség

 • Idegenvezetések
 • Szabadtéri játszótér
 • elérhetőek a régió helyi termékei
 • Étterem a házban
 • WC
 • töltőállomás elektromos járművekhez

Pincesor-túra az „Oagossn”-on
Áprilistól októberig minden szombaton regisztráció nélkül, áprilistól októberig pedig minden szerdán. Jelentkezni szükséges a +43 664 122 64 85 telefonszámon. Találkozóhely 16:00-kor az Alte Pressénél

Exkluzív vezetés „Együtt élni szőlővel”
A sólyom arról mesél, milyen az élet a borvidéken: kemény munkát, hatalmaskodást, igazságszolgáltatást, ünnepeket és csalódottságot egyaránt látott. A dűlőben találkozunk egy borásszal, aki a szabadban borozgatás közben boráról és munkájáról mesél. A sólyom körútját az „Oagossn” pincesoráról szóló történetekkel és egy hagyományos Heuriger-borozó meglátogatásával zárjuk.
18,00 € / fő

Exkluzív vezetés „Régi kultúrtáj – gazdag örökség”
Gondosan megművelt földek, amelyeket egykor mamutvadászok, kőkorszaki gazdálkodók, napjainkban szőlőt és szántóföldeket művelő gazdák alakítottak. A tágas vidék közepén falatozunk, történeteket hallgatunk és élvezzük a föld gyümölcseit. A sólyom gyönyörű helyekre vezet, ahol váratlan szépségek tárulnak fel, végül pedig a falkensteini vendéglőkben pihen meg.
18,00 € / fő

Exkluzív vezetések 8 fős vagy annál nagyobb csoportok számára bármikor foglalhatók, de regisztráció szükséges a +43 664 1226485 telefonszám vagy az info@falkenflug.at e-mail címen.

Alkalmasság

 • kerekesszékeseknek alkalmas
 • Kutyák engedélyezettek
 • alkalmas babakocsi használatára
 • mozgássérült WC
Beszélünk …
 • német

Helyszín & utazás