Farthofer bio lepárló

Élményvilág, Üzemlátogatás

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Niederösterreich-CARD

Leírás

A présházat 1874-ben építették és napjainkban is büszkén magasodik Öhling főterén. 2010-ben gondosan és nagy odafigyeléssel újította fel a „Mostbaron” címmel rendelkező őstermelő család, Doris és Josef Farthofer a műemlékvédelem alatt álló épületet, ahol körtéből állítanak elő termékeket, melyeket a helyszínen meg is kóstolhatunk.

Rendszeresen szerveznek érdeklődőknek vezetéseket és kóstolókat is. Az épület névadója a „Mostello“ körte-desszertbor, egy védjeggyel ellátott saját találmány őshonosn mostvierteli körtefajtákból és saját bio körtepárlatból.   

A lepárló boltjában a „Mostello“ borkülönlegességen kívül egyéb bio párlatok és likőrük, valamint finomságok is kaphatók.

2018 ősze óta saját malátagyárral is rendelkezik a lepárló, melyre a whisky-előállításhoz van szükség. Egyébként Doris és Josef Farthofer 2012-ben tett szert hírnévre, amikor elnyerték az IWSC-aranyérmet és a hőn áhított IWSC-trófeát, melyet az „O-Vodkáért” ítéltek oda nekik, melyet a világ legjobb vodkájának minősített a zsűri (International Wine & Spirit Competition Londonban). Továbbá a Mixology Gin-Test kitűntetését is elnyerték, ahol az „O-Gin” első helyezett lett.

Felszereltség

  • Idegenvezetések

Alkalmasság

  • rossz idő esetén is jó választás
Elhelyezkedés
  • tömegközlekedéssel elérhető

Helyszín & utazás