Grafeneggi kastély

Kastély, Látványkert

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Alsó-Ausztriai minőségi partner

Leírás

Grafeneggben egy nagy múltú kastély várja a látogatókat egy futurisztikus szabadtéri színpad mellett, mely egy angolkertben áll. Továbbá található itt többek között egy 19. századból származó lovasiskola is egy modern koncertterem is.

A kastély udvara felé néző vékony tornyocskák a későgótikus bővítés időszakáról tanúskodnak. A reneszánsz is nagyban hatott a kastélyra, mely már a 17. században négy épületszárnyból állt két hatalmas toronnyal. Egy vízárok és négy kis épület gondoskodott egykoron a kastély védelméről, melyeket a kastély négy csücskében húztak fel. A keleti oldalon egy kápolnát is építettek. Ezzel Grafenegg olyan formát öltött, mely javarészt máig is fennmaradt. A barokk időszakára a kerti pavilon emlékeztet, ahol egykoron ünnepeket és színházi előadásokat tartottak.

Angol kastélyok mintájára a romantikában gyökerező historizmus stílusjegyeivel látták el az épületegyüttest. Így jött létre az a grafeneggi kastély, mely a magasba hágó tornyaival, lenyűgöző homlokzatával, stílusos lépcsőházaival, hangulatos árkádjaival és csodaszép kápolnájával napjainkban a régió egyik jelképe, mely még egy 15. századi oltárt is rejt.

Manapság a kastély a 19. század angol neogótikus stílusának és a 17. századból származó elemeknek a keveréke.

A kastély körül egy 32 hektár nagyságú angolkert terül el, melyben történelmi, botanikus és modern látnivalók egyaránt vannak. Itt egy 300 éves parkban sétálunk a világ minden tájáról származó ritka növényfajták között, valamint régi fák és kortárs műalkotások mentén.

Helyszín & utazás