Hennesteck

Hegycsúcs

Leírás

A Hennesteck egy 1334 méter magas hegy Alsó-Ausztriában, gyönyörű csúcskereszttel és csúcskönyvvel. Az Annaberg síterep négyüléses ülőliftje felvisz az 1290 méteres tengerszint feletti magasságban lévő csúcsgerincre, alig egy kilométerre a Hennesteck legmagasabb pontjától. Az 1248 méteres szomszédos csúcs, a Mitterkeil körülbelül három kilométerre van a Hennestecktől.

Helyszín: Mostviertel, Türnitzer Alpen, Schwarzenbach an der Pielach

Közvetlenül a Hennesteck hegyi állomás mellett található a hangulatos Anna-Alm, amely nyáron is nyitva tart. Itt a vendégeket kiadós házias ételekkel, valamint fantasztikus panorámával kényeztetik.

Felemelkedések

A Hennesteckre számos túraútvonal vezet fel. Íme egy kis válogatás.

 • Egy nagyon népszerű és családbarát túraútvonal a "Herzerlweg Annaberg ", amely 1334 méter magasra vezet. 2010 óta az úgynevezett Herzerlweg-en az egész hegygerincen át lehet haladni Annabergből. A térképen az útvonal egy szív alakjára hasonlít, innen ered a neve. (Időtartam: 4 óra)
 • Az Annaberg - Weißes Kreuz - Hennesteck - Annaberg túra az annabergi önkormányzati hivatal parkolójából indul. Az ösvény a sípályán és a húzólift útvonalán, erdei utakon és egy kissé meredekebb szakaszon át vezet a Hennesteck rusztikus gerincére. A csúcson gyönyörű csúcskereszt várja a túrázókat. (Időtartam: 4 óra)
 • Az Anna-Alm egy könnyű és rövid túra változatos ösvényeken az Anna-Almhoz, ahonnan jó látási viszonyok mellett a kilátás egészen Wachauig terjed. A kiindulópont az Annaberg felvonók parkolója. (Időtartam: 1:15h)

Tél Hennesteck/Annabergben

A sípályáktól távolabb a Hennesteck kevésbé frekventált terepe télen sítúrákra és hótalpas túrákra alkalmas. Az Annaberg felvonók ülőliftje a Hennesteckre vezet fel.

És bár az Annaberg felvonóknál a családi részarány nagyobb, mint bárhol máshol a Mostviertelben, a Hennesteck bájos síterepén az ínyencek és a profik is változatos téli élvezeteket élvezhetnek. Az Annaberg-liftek síterep családbarát vendéglátókat, változatos pályákat, csodálatos kilátást és kellemes ajánlatokat kínál.

Fő fogadás
Az új Annaberg Zipline a hegy tetején várja a merész túrázókat. Négy egymás mellett fekvő acélkötél biztosítja a gyors leereszkedést a völgybe.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Hennesteck

  3212 Schwarzenbachgegend
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket