Ötscher (Gipfel)

Hegycsúcs, Kilátóhely

Leírás

Az 1893 méter magas, szembetűnő Ötscher a Mostviertel nevezetessége. Ez egyben Alsó-Ausztria nyugati részének legmagasabb panorámahegye is. A csúcsról még Ausztria 1/3-a is belátható.

Helyszín
Mostviertel: Lilienfeld , Scheibbs
Hegyek: Északi Mészkő-Alpok, Ybbstaler Alpok, Lassingalpen (Trimmel)

Fedezze fel a Rauhen Kammot videón keresztül.

Az Ötscher-fennsíkon található még az 1849 méter magas Taubenstein és az Ötscher-csúcstól mintegy két kilométerre délnyugatra az 1552 méter magas Kleiner Ötscher.
A hegység az Ötscher-Tormäuer Természetvédelmi Parkban fekszik.

Az Ötscher hegységben és környékén található nyomvonalak
Az 1893 méter magas csúcsra a legkényelmesebben Lackenhofból lehet feljutni a kettős ülőlifttel a csúcsállomásra, ahol az Ötscherschutzhaus (1418 m) is található. Ezután még körülbelül 1,5 óra a csúcsra a széles West-Buckel-en keresztül.

További túrák:

  • Ötscher hegyi túra Nestelbergsäge-től Lackenhofig, nehéz túra, kb. 5.30 óra.
  • Ötscher-Rundwanderweg, egy túraútvonal, amely hét-tíz szakaszban teljesíthető. Itt néhány nap alatt végigtúrázhatja az Ötscher és környékének teljes történetét. A kiindulópont a Laubenbachmühle vasútállomás.
  • Túra Lackenhofból, a falu központjából Schindlhütte, Lackenhof - Ötscher cseppkőbarlang - Schindlhütte (jelenleg zárva!), időtartam kb. 3 óra.
  • Túra Lackenhof - Ötscherschutzhaus - Ötschergipfel, időtartam kb. 3,5 óra.

Tél az Ötscheren
Lackenhof am Ötscher az Ötscherland régió leghíresebb síterepének ad otthont. A falu végéből dupla ülőlift vezet az 1410 m magasan fekvő Ötscherschutzhaushoz, amely télen is kedvelt megállóhely a síelők és túrázók számára.
Hó garantált decembertől márciusig

Az Ötscher körül
Az Ötschertől délre fekszik az Ötschergräben. A fenséges mészkőtájak, barlangok és vízesések, mint például a Mirafall, megdobogtatják a túrázók szívét.
Ötscher-Tormäuer Natúrpark, mesés kilátással az Ötscherre, a Treffling-vízesésre vagy az Ötscher-cseppkőbarlangra.
Sok más kirándulási célpont és tipp az Ötscher körül

Helyszín & utazás