Schneeberg

Hegycsúcs, Kilátóhely

Leírás

A Schneeberg a maga 2076 méterével Alsó-Ausztria legmagasabb hegye a Bécsi-Alpokban. A hegység a szomszédos Rax-szal együtt Bécs egyik helyi hegysége. A csúcsra Puchbergből különösen kényelmesen lehet feljutni a Salamander kivitelű Schneebergbahn segítségével. A Baumgartner megállónál érdemes egy kulináris megállót tartani: itt a híres Schneeberg Buchteln édes specialitását élvezheti.

A hegyi állomásról túraútvonal vezet a Klosterwappenhez - a Schneeberg legmagasabb pontjára. Alig néhány lépésre található a Fischerhütte: 2049 méteres tengerszint feletti magasságával Alsó-Ausztria legmagasabb menedékhelyének számít. Ezenkívül számos más kunyhó és fogadó is várja a vendégeket.

Helyszín
Bécsi Alpok

Sporttippek a Schneeberghez
Alsó-Ausztria legmagasabb hegye különösen sokoldalú. A könnyűtől a nehézig terjedő útvonalakon lehet túrázni - vagy megmászni és megkerülni. A túrák népszerű kiindulópontja az Edelweiss Hut. A hegyikerékpárosok a Schneeberg útvonalon a teljes völgymedencét körbejárják. A futók és nordic walkingosok számára ideális a festői Puchberg am Schneeberg futópálya.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Schneeberg

  2734 Puchberg am Schneeberg
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket